Vučić o paljenju knjige: Kad svi budu identifikovani, javnost će biti obaveštena

Vesti 21. okt 201919:19 > 19:20
Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći tokom obilaska Vranjske banje o paljenju knjige Gorana Vesića, naveo je da će javnost biti obaveštena kad policija utvrdi identitet "apsolutno svih lica" koja su za to odgovorna.

POVEZANE VESTI

 „To nije bogzna kakvo krivično delo, to je samo užasna stvar iz moralnog ugla, ali nemojte da brinete – kad policija utvrdi identitet apsolutno svih lica, ili kad nadležni drugi organi utvrde identitet svih lica, javnost će biti obaveštena“, kazao je on.

Vučić je naveo da to samo govori o „nervozi“ i „strahu“.

„I o tome kako stalno ponavljaju kako na osnovu patika i jakni možete da zaključite ko je… nečega se plaše i izgleda da savest nije čista.. Ustanovićemo da li su to bili članovi SNS, kako su pokušavali da spinuju, ili su to bili njihovi ljudi“, najavio je Vučić.

„Da sačekamo cirkus oko formiranja vlade u Prištini“

Vučić je izjavio da Srbija želi dogovor sa Prištinom, ali da prištinski političari, kako je rekao, „imaju opsesivnu želju da on ne bude na vlasti u Srbiji“.

On je u Vranjskoj Banji odgovarajući na pitanja Televizije Pink da prokomentariše izjavu Aljbina Kurtija da Prištini nije prioritet nastavak razgovora sa Beogradom, rekao da treba sačekati da se završi „cirkus oko formiranja vlade na Kosovu“, koji će, kako on očekuje, trajati duže nego što se misli.

Za Kurtija je rekao da se „izgleda mnogo druži sa Radom Trajković pa bi da uređuje političku scenu u Srbiji“.

„I Ramuš Haradinaj mi je prošle godine rekao da sam gotov, pa je izgleda završio pre mene, a i Kurti je još 2016. rekao da je Vučić najveća pretnja za samostalnost Kosova“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je najavio da će sutra biti objavljeno koliko je država dala novca Partizanu i Crvenoj zvezdi, ali da smisao toga nije nova svađa, već da građani čuju da je država vodila računa o sportu.

On je u Vranjskoj Banji rekao da je fudbalskim i košarkaškim klubovima dato možda i previše novca, ali da pre svega želi da ljudi ne misle da su u postupcioma prema Zvezdi i Partizanu bili nepravedni.