Prvanović: Odluka Stručne komisije FON-a o doktoratu skandalozna

Vesti 22. okt 201921:44 > 22:08
N1

Centar za istraživačko novinarstvo, objavio je da je stručna komisija Fakulteta organizacionih nauka ocenila da doktorat ministra Siniše Malog, iako nije akademski čestit, nije plagijat.

Na to je reagovao bivši zamenik člana Odbora za profesionalnu etiku Beogradskog univerziteta Slobodan Prvanović, koji smatra da je odluka Stručne komisije skandalozna, dodajući da na taj način fakultet odgovornost prebacuje na Odbor, koji može da bira – ili ponovno prebacivanje vrućeg krompira FON-u ili poštovanje obećanja datog studentima koji su blokirali Rektorat.

POVEZANE VESTI

 „Mislim da je bilo očekivano da tako nešto urade, jer da su radili suprotno, oni bi pokazali da su prethodni put radili nešto nečasno. To samo pokazuje koliko je bilo besmisleno to što je Etički odbor Beogradskog univerziteta uradio u julu mesecu kada je od FON-a tražio razjašnjenje. U svakom slučaju pred Etičkim odborom će se naći taj neki odgovor FON-a koji će staviti Etički odbor u situaciju da oni ili kažu da im nešto jasno, jer ovaj tekst ništa ne razjašnjava. Na drugoj strani Etički odbor može da ignoriše to što je stiglo sa FON-a, a što je trebalo da bude situacija od pre par meseci“, ocenio je profesor Prvanović.