Danica Popović: Afera o mojim "plagijatima" da bi priča s Malog prešla na mene

Vesti 23. okt 201911:12 > 11:15
N1

Profesorka Danica Popović u velikom intervjuu za novi broj Nedeljnika odbacuje tvrdnje o plagijatu i to će, kaže, dokazati na univerzitetskoj komisiji. Čitava afera o mojim "plagijatima" je pokrenuta da bi se od doktorata Siniše Malog priča okrenula ka meni, rekla je ona.

„Neće oni da ja nešto prećutim, nego hoće da – ućutim. Ja sam za njih glasna manjina, a njihov problem je to što ‘tiha većina’ misli isto što i ja! E, tu je problem. Zato i mene i sve ostale iz te glasne manjine treba diskreditovati, proglasiti ološem, lopovima, izdajnicima… Pa, eto, i ‘plagijatorima prevoda’, i ‘prodavačicom ispita’ kao mene što su proglasili, a nijedan dokaz pri tome nisu izneli“, rekla je profesorka Ekonomskog fakulteta.

Ona sve povezuje sa odlukom o doktoratu ministra Siniše Malog.

„Dok čitaju Kurir i gledaju Pink i Studio B, ljudi lako zaborave da je svega desetak dana ostalo do trenutka kada Fakultet organizacionih nauka treba da objavi je li ministar finansija plagirao svoj doktorat! A kada je FON prošli put rekao da taj rad nije plagijat, Univerzitet im vratio mišljenje na doradu… I, šta? Nije li bolje zavrteti nove spinove, obnoviti koju staru laž, uprljati ugled još par besprekornih profesora Ekonomskog fakulteta?“, zapitala se profesorka Popović.

Profesorka Popović govorila je još o Siniši Malom.

„On je bio odličan student. I vredan, i pametan, i inspirativan, ne bih ništa loše mogla za njega da kažem. Zašto ne bih branila studenta koga se sećam samo po dobru? Ali su mi kolege onda pokazale koji su sve delovi njegovog doktorata prepisani, da bi danas čitava afera o mojim ‘plagijatima’ i ‘prodaji ispita’ bila pokrenuta da bi se od Siniše Malog priča okrenula ka meni“, rekla je profesorka Popović.