Redžepovićima leci protiv N1 dati u parku, kažu da su – kolateralna šteta

Vesti 23. okt 201918:49 > 18:56
N1

Osobe koje su prošle nedelje tokom skupa podrške televiziji N1 "Novinari protiv fantoma" delili flajere protiv N1 i pasoše, tvrde da su žrtve manipulacije. Letke im je, kako kažu, dao nepoznati čovek i za njihovo distribuiranje obećao novac. Kako je nosio majicu sa logom N1 televizije, pomislili su da je to reklama za našu kuću, a ne provokacija usmerena protiv nas.

Krenuli su u šetnju i jedan čovek im je kod Jugoslovenskog dramskog pozorišta ponudio da za deset minuta zarade po dve hiljade dinara. Alen Redžepović i njegova snaja Pendija prihvatili su naizgled lak zadatak – deljenje „reklame“ za N1 televiziju o kojoj, kako tvrde, do tada nisu ništa znali. 

POVEZANE VESTI

„Ja ga pitam, a ako nas neko bude pitao šta mi delimo, da im objasnim, rekao je nemojte ništa da objašnjavate, N1 je ipak televizija, svako ima svoje mišljenje, neko je za, neko je protiv, najbolje ništa ne govorite i samo podelite ljudima. Mi smo rekli dobro“, kaže Alen Redžepović. 

„Ukoliko podelite sve, vratite se u park, dobićete ostatak novca“, prenosi događaj Pendija Redžepović.

N1: A kako vam se predstavio, šta je rekao, ko je on?

„Ništa nije rekao, nikakvo ime, dobar dan, da li želite da zaradite dve hiljade dinara, za deset minuta“, kaže Alen. 

„Da, nemoj da zaboraviš da je nosio na majici natpis N1 televizije, što je nas još više ubedilo u to da mi to uradimo zato što stvarno nema čovek ništa protiv vaše televizije“, dodaje Pendija.

Da se radi o lecima koji su provokacija, tvrde da su shvatili tek kada su došli do Vlade Srbije, gde je bio skup podrške televiziji N1. Pričaju da su im upućivane pogrdne reči i pitanja „kako vas nije sramota“, a da svoj zadatak hitno moraju da obustave zaključili su kada je počela da ih snima novinarka KRIK-a Vesna Radojević. 

„Nismo se najbolje izrazili i hteli smo samo da prekinemo taj intervju, ništa više“, kaže Alen.

„Bilo nam je jako neprijatno, stvarno, gledali smo samo da pobegnemo sa tog mesta što pre“, dodaje Pendija. 

Na internetu se tada pojavio još jedan klip. Isti prizor, snimano iz drugog ugla. Autor je verovatno njihov stric koji, kako pričaju, na skupove dolazi i snima sve. Uz video, društvenim mrežama su se tog dana delile i fotografije sveže odštampanih flajera i pasoša koji su nekoliko dana pre toga ubačeni u dvorište N1 televizije i zbog čega se trenutno vodi istraga. Internet istraga pokazuje da upravo te slike služe za kampanju stranice Srbija u srcu, koja pojedine medije etiketira.

Da li bi nakon ove priče Alen i Pendija trebalo da se plaše da će i oni uz negativne komentare završiti na takvom mestu? Kažu da ne i da im je sada cilj samo jedno.

„Da ljudi znaju istinu, jednu istinu, da mi nismo ničiji botovi, da nismo sendvičari, da nemamo protiv nikoga ništa, da nismo za nikoga ništa radili, da jednostavno smo sami svoji…“, kaže Alen Redžepović.

„Jednostavno, kolateralna šteta“, kaže Pendija Redžepović.