Stefanović: Svake godine ima sve manje krivičnih dela

Vesti 24. okt 201915:36 > 15:39
MUP Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je policija ove godine zaplenila više od 5,7 tona narkotika i da je do početka oktobra bilo 3.600 krivičnih dela manje nego u istom periodu prošle godine.

Stefanović je na svečanosti povodom obeležavanja 60 godina časopisa „Bezbednost“, na Sajma knjiga, rekao da svake godine ima sve manje krivičnih dela, što pokazuje veliku energiju koju policija ulaže kako bi građani bili bezbedniji.

Govoreći o časopisu „Bezbednost“, Stefanović je rekao da o njegovom kvalitetu govori činjenica da 60 godina traje. Redakcija koja je pokrenuta davne 1959. godine dala je sebi nimalo lak zadatak, da bude aktuelan, da tekstovi budu nešto što će policijskim službenicima služiti u praktičnom radu, da faktički bude nešto kao priručnik koji pruža odgovore na pitanja sa kojima se policijski službenici susreću u praksi, rekao je Stefanović.

Stefanović je obišao štand MUP, gde se nalaze izlagači iz Uprave policije, Uprave saobraćajne policije, Uprave kriminalističke policije, Sektora za vanredne situacije, Sektora za analitiku,telekomunikacione i informacione tehnologije, Centra za osnovnu policijsku obuku i Kriminalističko-policijskog univerziteta, navodi se u saopštenju.