CINS: Etička komisija FON-a predlaže javnu opomenu za Sinišu Malog

Vesti 26. okt 201922:04 > 22:08
Tanjug/Bojan Stekić

CINS je došao do izveštaja Etičke komisije Fakulteta organizacionih nauka u kome se navodi da Komisija nije imala dovoljno činjenica na osnovu kojih bi mogla doneti nedvosmisleno mišljenje o doktoratu ministra finansija Siniše Malog i predložila je da se Malom izrekne mera javne opomene.

Etička komisija Fakulteta organizacionih nauka zasedala je u petak 25. oktobra, kako bi razmotrila mišljenje Stručne komisije ovog fakulteta o doktoratu Siniše Malog. Prema dokumentaciji koju je dobio Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Etička komisija nije imala dovoljno činjenica na osnovu kojih bi mogla doneti nedvosmisleno mišljenje o radu Malog.

„U Stručnom mišljenju (Stručne komisije) nije navedena ocena da li je do propusta došlo, i u kojoj meri, na osnovu namere, nemara ili druge radnje kandidata…“, navodi se u zaključku Etičke komisije.

Na kraju sastanka, Etička komisija je predložila da zbog „postojanja elemenata neakademskog ponašanja u doktorskoj disertaciji“ Siniši Malom bude izrečena mera javne opomene.

Sednica Nastavno-naučnog veća zakazana je za ponedeljak 28. oktobra u podne, nakon čega bi odluka Fakulteta trebalo da bude prosleđena Beogradskom univerzitetu.

Ceo izveštaj Etičke komisije možete naći OVDE.