Slava SNS: Kolač sa šljokicama, bogata trpeza, priča o uspesima, a i o opoziciji

Vesti 27. okt 201917:39 > 19:13
N1

Veće plate i penzije od novembra, veći minimalac najavljen za januar, manja nezaposlenost koja se predviđa uskoro - to su rezultati Srpske napredne stranke, tvrdi Nebojša Stefanović, koji je na Svetu Petku u stranačkim prostorijama lomio kolač uz ostale funkcionere naprednjaka.

Uz cvetne aranžmane, bogatu i egzotičnu trpezu, slavski kolač sa šljokicama, naprednjaci su građanima Srbije saopštili sa će u budućnosti njihov kućni budžet biti veći.

„Prosečna plata koja je nekada bila, pre samo sedam godina, 366 evra već ove godine biće oko 500 evra“, rekao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović.

POVEZANE VESTI

Stefanović je slavsku atmosferu iskoristio i da najavi nove podatke – koliko ima nezaposlenih u Srbiji: „Očekujem da ćemo uskoro moći da se pohvalimo i sa jednocifrenim iznosom nezaposlenosti“.

Jedanaesti rođendan, od čega sedam godina na vlasti, treba da bude prilika da se SNS preispita šta je i na koji način radila u prošlosti ocenjuje politikolog Vladimir Pavićević.

„Sledeće godine dolaze izbori, redovni parlamentarni izbori u Srbiji. Da sam ja sada član te političke formacije koja proslavlja rođendan,  meni bi to bilo jedno veliko pitanje – kako da se ja ponašam i postavim u ovoj situaciji, a da za narednu godinu učinim sve da ovde imamo uslove za slobodne i poštene izbore, kako bi naredni saziv parlamenta na najbolji mogući način odslikavao sve raznovrsnosti srpskog društva“, rekao je Pavićević.

Domaćin slave koji je ujedno i predsednik radne grupe za stvaranje boljih izbornih uslova, nekoliko minuta pošto se prekrstio i polomio slavski kolač, samo za jedan medij sa nacionalnom frekvencijom odgovarao je na sva pitanja.

„Svako ko se bavi politikom u ovoj zemlji valjda treba prvo da ima interes Srbije a ne svoje stranke na umu, a ne da se bave politikom od koje će neki od njih postajati multimilijarderi kao što su postali i Dragan Đilas, (Vuk) Jeremić, (Boško) Obradović… Postali multimilijarderi, na grbači ovog naroda, a danas bi da se vrate na vlast da nastave tu politiku“, rekao je za Pink Stefanović.

Srpska napredna stranka osnovana je 2008. godine iz Srpske radikalne stranke. Prvi predsednik naprednjaka bio je Tomislav Nikolić koji tu funkciju napušta po imenovanju za predsednika Srbije. Aktuelni lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić to nije primenio i u isto vreme je i aktuelni predsednik Srbije.