Zakupac ostao bez "Poslednje šanse" na Tašu, kaže zbog "burazerske kombinacije"

Vesti 28. okt 201920:11 > 20:20
Izvor: N1

Hoće li prva beogradska kafana koja je radila 24 sata nestati dok čeka novog gazdu? ''Poslednja šansa'' u Tašmajdanskom parku završila je na sudu. U Sportskom centru Tašmajdan tvrde da su promenili uslove zakupa da bi sprečili, kako kažu, "burazersku kombinaciju", a zakupac odgovara da na njega vrše pritisak zbog "burazerske kombinacije".

„Nema više vremena za bilo šta“, rekao je svojevremeno Mladen Delić, ali je tada poslednja šansa ipak bila iskorišćena. Danas se „Poslednjoj šansi“, ni ne pruža šansa.

Ratomir Vukadinović koji gotovo trideset godina, kao zakupac, upravlja „Poslednjom šansom“, traga po papirima kao nikada ranije. Prvo nam pokazuje da je pred istek ugovora o zakupu, 12. marta, pisao vlasniku – Sportskom centru Tašmajdan.

N1

„Obraćam vam se blagovremno sa predlogom da isti produžimo ili sačinimo novi ugovor onako kako predložite u skladu sa ekonomskim interesom SC Tašmajdan“, naveo je Vukadinović.

I za tri dana je dobio odgovor.

„SC Tašmajdan nema ekonomski interes da se isti produži i zaključno sa navedenim danom smatrajte ugovorni odnos završenim“, poručili su vlasnici objekta.

U aprilu je održana licitacija. Tražila se firma sa minimum 50 zaposlenih i obrtom novca od 150 miliona dinara u poslednje tri godine.

„Ja nisam mogao da učestvujem na toj licitaciji iz prostog razloga što nisam znao za tu licitaciju, oni me nistu obavestili, a nisam čitao Informer, pa da naiđem na taj oglas“, objašnjava Vukadinović.

Zbog uslova javnog nadmetanja, tretmana prema dugogodišnjem zakupcu i budućnosti „Poslednje šanse“ pozvali smo prvog čoveka SC Tašmajdan Milana Novovića.

„Pošaljite pitanja mejlom, potrudiću se da Vam danas odgovorim, zauzet sam“, kratko nam je poručio.

Odgovori danas nisu stigli, ali je Novović nedavno za jedan dnevni list objasnio šansu za promene.

„Bivšem zakupcu je stavljeno do znanja da će restoran, za razliku od ranijih vremena, ovog puta biti ponuđen najpovoljnijem ponuđaču, putem javnog nadmetanja, kako bi se isključila mogućnost netransparentnog, burazerskog dogovora u četiri oka, na koji je pomenuto preduzeće, i njegov vlasnik, navikao“, kazao je tada direktor SC Tašmajdan.

N1

Vukadinović „burazerske dogovore“ vidi upravo na drugoj strani.

„Ako ja 30 godina pravim burazerske ugovore, onda ne razumem šta je ovo da se na takav način oglasi javno nadmetanje pod takvim uslovima, tajno, i da me niko ne obavesti“, ističe on.

Vukadinović tvrdi da ima dokaze da je SC Tašmajdan sa mnogim drugim lokalima napravio tzv. „burazerske kombinacije“.

Objašnjava da je uredno platio zakupninu za maj, ali da mu je ona uredno vraćena. Druga strana je pokrenula sudski postupak za iseljenje, sledeće ročište zakazano je za mart 2020.

„Ja sasvim mirno čekam da se taj spor reši i imam poverenje u sud, ali imam jedan ozbiljan problem sa njima, a to je što u međuvremenu vrše ozbiljan pritisak na mene. Pokušavaju na sve načine da mi zatvore lokal očigledno im se žuri, jer lokal je izdat nekome. Kome – ne znam“, kaže Vukadinović.

Nezvanično ili kafanskim rečnikom, priča se da je „Poslednja šansa“ otišla u ruke biznismena Predraga Rankovića Peconija.