Đilas: Član SSP se pridružio paljenju knjige, Miljuš tražio da je ugase

Vesti 31. okt 201911:58 > 12:08
FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas na konferenciji za novinare prikazao je snimak na kome se čuje da član predsedništva SSP Branko Miljuš traži od ljudi da ne pale knjigu ispred galerije Progres, tokom promocije književnog dela zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

„Kako je moguće da je čovek koji jasno kaže ‘ugasite je’ proglašen za fašistu? Pitam vas iz Pinka i Informera da li ste spremni da se izvinite čoveku zato što ste ga nazivali fašistom“, upitao je Đilas novinara televizije Pink.

Prema rečima lidera SSP, iz snimka koji je prikazivao Miljuša da je palio Vesićevu knjigu izvukli su tonski zapis, na kome se jasno čuje da on upravo govori suprotno.

„Film je naručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a napravljen je u kuhinji Bebe Popovića“, kazao je Đilas.

Predsednik SSP je rekao da je ceo događaj organizovan u službi BIA i da je knjigu doneo „čovek u beloj jakni“, za kojeg tvrdi, da se ne nalazi na snimku i da je sve vreme tokom skupa vikao da se pali knjiga i da mu se jedan član SSP-a u tome pridružio.

„Jedan jedini čovek je imao konkretno učešće u tom događaju i na Brankov zahtev da se knjiga ugasi on je to uradio“, kazao je Đilas.

Upitani zašto u javnost izlaze tek dve nedelje pošto se pojavio snimak, Miljuš je odgovorio da oni danas ništa novo nisu rekli. Odgovarajući na pitanje zašto ranije nije rekao da je video ko je palio knjige, Miljuš je rekao da ga to niko nije pitao.

Đilas je naveo da će ta osoba koja se pridružila „osobi u beloj jakni“ paljenju knjige ostati član stranke.