Jovanović: Profesori da se izjasne o produžetku roka za odluku o doktoratu Malog

Vesti 04. nov 201914:09 > 14:56
N1

Studenti iz organizacije "1 od 5 miliona" pozvali su sve profesore koji su ih, kako kažu, "podržali, savetovali i koji su na neki način učestvovali u blokadi Rektorata" da se izjasne o produžetku roka za donošenje odluke o doktoratu Siniše Malog do 22. novembra.

„Da se u naredna 24 časa izjasne i otvoreno kažu da li misle da je odlaganje namerno i da je opet prolongiranje ili misle da treba da se sačeka. Pre svega mislim da univerzitetsku podršku ‘1 od 5 miliona’, Inicijativu ‘105 od 5 miliona’, ali i na sve pojedince, pogotovo one koji su najviše javno istupali. Profesori, ovi je vaša odgovornost“, poručila je studentkinja Mila Jovanović.

Ako se ne izjasne, dodala je ona, studentima će biti jasno da su „jedini stub koji čuva čast ovog univerziteta“.

Jovanović je rekla da će konačnu odluku o daljim koracima studenti doneti za 24 časa.

„Mi smo rekli koji su naši koraci ukoliko se odluka o plagiranom doktoratu ne donese. Rektorka i čitava javnost sigurni su da ćemo mi to i uraditi, o čemu najbole svedoči novo obezbeđenje koje se nalazi u Rektoratu od danas i koje se neprijatno ponaša prema studentima“, rekla je Jovanović, istakavši da su studenti spremni da opet blokiraju zgradu.

Podsetimo, rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović prethodno je izjavila da je zbog previda u tumačenju propisa nepohodno produžiti rok za donošenje odluke o doktoratu Siniše Malog do 22. novembra i izvinila se studentima i javnosti za učinjeni previd.