Zadranin koji prepravlja grafite: RTS cenzurisao intervju u kom pominjem Vučića

Vesti 05. nov 201920:35 > 20:43
Twitter (Jure Zubčić)

"U intervjuu sam rekao da je HDZ-u u interesu, kao i SNS-u, da se mrzilačke teme vrte po medijima. I dok god Vučić kontroliše medije, takve teme će uvek biti aktuelne...Baš me zanimalo hoće li rezati, i naravno da jesu, bez imalo srama", tvrdi Jure Zubčić, poznat po tome što grafite "Ubi Srbina" prepravlja u "Ljubi Srbina".

„Dakle, Severna Koreja se ne bi posramila takve cenzure kakvu provodi RTS“, napisao je na Tviteru Jure Zubčić, odbornik SDP-a u Zadru, koji je i u Hrvatskoj i izvan nje postao poznat po tome što grafite „Ubi Srbina“ u tom gradu prepravlja u „Ljubi/Poljubi Srbina“.

Zubčić, naime, tvrdi da je RTS cenzurisao intervju koji je toj kući dao putem Skajpa, a koji je u subotu emitovan u Jutarnjem programu Javnog medijskog servis, prenosi Cenzolovka.

Ovaj 29-godišnji Zadranin navodi da je iz intervjua izbačen deo u kojem negativno govori o Aleksandru Vučiću.

„Na nacionalnoj televiziji ne sme da se pusti ništa što Vučiću ne ide u prilog“, objavio je Zubčić na Tviteru, istog dana kada je na RTS-u emitovan četvorominutni intervju s njim.

„U intervjuu sam rekao da je HDZ-u u interesu, kao i SNS-u, da se mrzilačke teme vrte po medijima. I dok god Vučić kontroliša medije, takve teme će uvek biti aktuelne, jer je to jedina politika na kojoj dobija bodove, jer je potpuno nesposoban da razvija progresivne politike“, napisao je Zubčić.

Upućujući svoju objavu, kako je napisao, „dragim Srbima i Srpkinjama“, ovaj Zadranin je poručio: „Režima u kojem vi živite ne bi se posramili ni najveći diktatori“.

„Baš me zanimalo hoće li rezati i naravno da jesu, bez imalo srama“, odgovorio je Zubčić jednom od brojnih korisniku Tvitera koji su reagovali na njegove tvrdnje o cenzuri na RTS-u.

Cenzolovka je od RTS-a zatražila objašnjenje za takve Zubčićeve tvrdnje, ali odgovor nisu dobili.