Petrušić: Ne znam koja je boja glasa Zagorke Dolovac

Vesti 09. nov 201910:04 > 10:13
Izvor: N1

Novinarka nedeljnika NIN Sandra Petrušić izjavila je u Novom danu da "mi nemamo tužilaštvo". "Ne mogu da poverujem da tužilaštvo ne radi po pitanju uzbunjivača i ne samo to, nego ni po jednom predmetu. Mi nemamo tužilaštvo, ja ne znam koja je boja glasa Zagorke Dolovac. Trebalo je da obrati povodom slučaja 'Helikopter', 'Savamala', 'Krušik'... Mi nju nikada nismo videli ni čuli", kaže ona.

Na upit N1, navedeno je da Agencija za borbu protiv korupcije odlučuje o sukobu interesa svih funkcionera, uključujući i eventualni sukob interesa ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i da je u toku „prethodna provera ispunjenosti uslova za pokretanje postupka“.

POVEZANE VESTI

Petrušić kaže da „Agencija razmatra o tome da li ima uslova da razmatra“.

„Znamo ko je na čelu Agencije. Apsolutno ne očekujem da će taj slučaj rešiti, čak mislim da se ovog trenutka bave time kako njima zakon omogućava da oni ne postupaju po tom predmetu“, kaže Petrušić.

Kako kaže, svi su zahvalni Vuku Cvijiću što je otkrio da je uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović u zatvoru.

„Mislim da bi taj čovek još sedeo tamo, da on to nije otkrio. Nije mogao da bude u zatvoru, da tužilaštvo nije upoznato sa tim predmetom. Ako je nalazilo da je on odao službenu tajnu, onda je rekao istinu, a gde je onda tužilaštvo da ispita tu istinu“, pita ona.

Dodaje da „ne može da poveruje da tužilaštvo ne radi po pitanju uzbunjivača“.

„Ne samo to, nego ni po jednom predmetu. Mi nemamo tužilaštvo, ja ne znam koja je boja glasa Zagorke Dolovac. Trebalo je da obrati povodom slučaja ‘Helikopter’, ‘Savamala’, ‘Krušik’… Mi nju nikada nismo videli ni čuli“, kaže ona, dodajući da će jednom ti slučajevi sigurno biti razjašnjeni.

Govoreći o sastanku Ivice Dačića sa američkim zvaničnikom zaduženim za sankcije Rusiji, kaže da misli da „ova vlada ide ka svom prirodnom savezniku“.

„Imamo radikalsku retoriku, ideologiju, sve što nam se vraća nazad, a automatski nam se vraćaju i Rusi. Zastrašujuće je da mi 25 godina kasnije slušamo ponovo da li ćemo dobiti sankcije, da li je moguće da nam se istorija toliko ponavlja da diskutujemo o sankcijama“, pita ona.

Ističe da, ko god bude oštećen tim sankcijama, naplatiće od nas, građana.

„Cela priča ide više ka Rusiji, a i zato što Vučić ne može toliko da crpi strpljenje Zapada. Od njega se očekuje da reši pitanja, mislim da više ne može da balansira i da mu je potrebno da krene ka nekom drugom“, kaže ona.

Govoreći o današnjem otvaranju istočnog kraka Koridora 10, Petrušić kaže da „narod možda voli da se veseli“.

„Ne razumem da na svaka dva kilometra puta pravimo feštu i da nam predsednik drži predavanje šta nam je ostavio za budućnost“, kaže.