Vučević se pomirio s napadačima: Pokazali iskreno kajanje, oprostio sam im

Vesti 12. nov 201913:37 > 13:43
N1

Ilija Vučević, koji je pretučen u centru Beograda jer su dvojica muškaraca mislila da je homoseksualac zbog ljubičaste torbe za psa, rekao za N1 da su mu se oni samoinicijativno javili kako bi mu uputili izvinjenje. On je naveo i da je "prihvatio pruženu ruku" i oprostio napadačima, kao i da je prihvatio vansudsku nagodbu.

POVEZANE VESTI

Prethodno je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo dogovor o sporazumnom priznanju krivice sa osumnjičenima S.K. (26) I N.J. (26) za nanošenje teških telesnih povreda Vučeviću (30), a kao otežavajuća okolnost u presudi tužilaštvo je navelo da je počinjen zločin iz mržnje prema pripadnicima LGBT populacije. 

„U vezi s napadom u kome su mi nanete teške telesne povrede, a koji je izazvao veliku medijsku pažnju, obaveštavam da su vinovnici incidenta i njihove porodice samoinicijativno stupili u kontakt sa mnom, uputili najdublje izvinjenje, kako zbog napada i nanošenja povreda, tako i zbog izrečenih uvreda, koje, prema njihovim rečima, ne odražavaju prave stavove njih i njihovih porodica prema LGBT populaciji“, rekao je Vučević.

 On je naveo da su mladići u razgovoru učinili nespornim da su uvrede izrečene u afektu i da ni na koji način ne odražavaju homofobične stavove, jer je do tuče došlo sticajem nesrećnih okolnosti zbog nesporazuma oko čekanja reda u piceriji, a uvrede su izrečene bez namere da se vređa bilo čija seksualna orjentacija, posebno što oni, kako su rekli, među svojim prijateljima imaju pripadnike LGBT populacije.

„Puno poverenje poklonio sam njihovim tvrdnjama da se iskreno kaju i da ne beže od svoje odgovornosti jer sam u međuvremenu saznao da su se oni sami prijavili policiji koja u tom momentu nije znala njihov identitet, kao i da su oni mene prvi kontaktirali sa željom da učine sve kako bi ublažili posledice ovog incidenta“, dodao je.

Vučević je naveo i da je prihvatio ponuđenu vansudsku nagodba kojom je nadoknađena sva materijalna i nematerijalna šteta naneta njegovoj supruzi i njemu.

„Vinovnici incidenta i njihove porodice najiskrenije žale zbog uznemirenja koje je incident izazvao i daju najčvršće obećanje da će prihvatiti priliku i oprost koji su im pruženi“, dodao je.

Vučević je za N1 rekao i da, kao žrtva ovog sukoba, prihvata „pruženu ruku i oprašta napadačima“.

„Pre svega jer verujem da je život pred njima pošto se radi o mladim ljudima koji do sada nisu imali sukobe sa zakonom, a svoje iskreno kajanje pokazali su svojim postupcima a ne samo rečima“, kazao je.

Vučević je istakao da se i on i dvojica mladića nadaju se da je ovakvim epilogom ceo slučaj okončan.