Policija u Srbiji u protekle dve godine zaplenila više od deset tona droge

Vesti 19. nov 201919:13 > 19:19
N1

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je da je u protekle dve godine u Srbiji zaplenjeno više od deset tona droge, od kojih je u 2018. godini zaplenjeno četiri tone, a tokom ove godine šest tona droge.

„U toku ove i protekle nedelje imali smo više akcija zaplene narkotika. U jednoj je oduzeto 77 kilograma čistog heroina i pola kilograma kokaina vrednosti pet miliona evra, dok je u još dve akcije oduzeto 113 kilograma marihuane“, navela je Popović Ivković na Ministarskom forumu u Skoplju.

Navela je da odgovor na svaki organizovani kriminal mora biti jedinstven i jak, kroz intenzivnu komunikaciju i pravovremenu razmenu informacija, navodi se u saopštenju MUP.

Ona je rekla da je odlika modernog globalnog terorizma povezanost sa organizovanim kriminalom i da terorističke organizacije zarađuju novac i od trgovine narkoticima ili ljudima.

Podsetila da je MUP krajem 2018. godine u okviru Službe za borbu protiv terorizma uspostavio Odsek za sprečavanje zloupotrebe javnih izvora i interneta.

„Formiranjem ove organizacione jedinice omogućeno je sprovođenje onlajn istraga koje obuhvataju prikrivene obaveštajne operacije i prikupljanje obaveštajnih podataka iz otvorenih izvora sa ciljem obezbeđivanja dokaza za potrebe krivičnog gonjenja izvršilaca ovog krivičnog dela“, rekla je Popović Ivković.