Tepić tvrdi da je SDPR prodavao oružje preko Tešićeve firme, SNS kaže – neistine

Vesti 19. nov 201919:11 > 19:28
N1

Nova saznanja u vezi sa sumnjama u povezanost državnih funkcionera i njima bliskih biznismena u trgovinu oružjem. Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić tvrdi da je SDPR prodavao oružje preko firme Slobodana Tešića "Karso", u periodu kada je Aleksandar Vučić bio ministar odbrane. Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović odgovara - da je to neistina.

Na stolu detonatori. Hiljadu komada. Godina 2013. Ugovor sklopili sponzor naprednjaka i trgovac oružjem Slobodan Tešić i vođa libijskog krila Al Kaide Kalid al Šarif. To tvrdi dok slaže dokumenta u holu Skupštine potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić. Postavlja pitanje Aleksandru Vučiću koji je u to vreme bio ministar odbrane.

„Da li je Vlada Srbije u slučajevima ugovaranja posla sa firmama Slobodana Tešića nalagala Vojsci Srbije da sa svojih stokova skida potrebnu količinu oružja za te firme, kada fabrike namenske industrije nisu imale dovoljne količine oružja“, rekla je Marinika Tepić.

POVEZANE VESTI:

Samo petnaest minuta kasnije kod istog stola pojavljuje se šef naprednjaka u Skupštini Aleksandar Martinović.

„Mi nemamo posla sa klasičnim političarima, već sa ljudima kojima je potrebna ozbiljna pomoć, ali ja ne znam kako da im pomognem pošto nisam iz te struke“, rekao je Aleksandar Martinović.

Martinović tvrdi da opozicija iznosi besmislene optužbe da bi zataškala, kako kaže, afere svojih lidera. Pitamo zašto na te besmislene optužbe ne odgovori predsednik lično.

„Možda će predsednik i da reaguje, ne znam, nisam ja njegov portparol, ali ja vam kažem kao čovek koji se trudi da racionalno sagleda stvari koliko je to meni sa mojoj skromnom pameću moguće, što bi predsednik kao čovek koji uživa ogromno povrenje građana kometarisao izjave, ne Marinike Tepić preletačević, nego tekstove Milovana Brkića“, kaže Martinović.

N1

Na papirima koje pokazuje se vidi da je broj izvoznih dozvola Jugoimport SDPR u 2018. pao za tri puta u odnosu na 2017. i to na račun Tešićevih firmi. 

Tepić pokazuje još jedan, kako tvrdi, ugovor Tešića – al Šarif, kao i fotografije za koje kaže da su njihove zajedničke nastale na VMA i Vojnoj akademiji i pita ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da li je Slobodan Tešić ponovo dobio diplomatski pasoš, jer mu je prethodni nedavno istekao. Niko iz Tužilaštva još nije kontaktirao Mariniku Tepić.