Član Lokalnog fronta, posle kampanje tabloida, i saslušan zbog tvita

Vesti 20. nov 201917:42 > 19:24
N1

Član "Lokalnog fronta" Vladan Slavković iz Kraljeva saslušan je u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, tri dana nakon što je na društvenoj mreži Tviter postavio komentar u kom se spominju "meci" i "atentat" i posle kampanje tabloida koji su sporni tvit okarakterisali kao "poziv na ubistvo" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Slavković je ocenio da je reč o zastrašivanju „svakoga ko pokuša da ukaže na koruptivne radnje“, kao i da je reč o skretanju pažnje sa aktuelnih afera u koje je vlast umešana.

„U pitanju je jedan tvit u kojem se ne pominje niti predsednik niti ubistvo, već se pravi jasna upitna aluzija na ubistvo Olivera Ivanovića sa pet metaka u leđa i aluzija na pijanstvo, prema tvrdnjama Aleksandra Vučića, posle ubistva premijera Đinđića. Sve što mogu da kažem o tome, ja sam rekao u samoj Upravi policije. Nema za sada osnova nikakve sumnje niti utuženja, niti bilo kakve istrage, sem informacija koje sam dao, kao običan građanin… Mislim da ni oni, ni ja, niti svako normalan može da vidi da ima osnova za bilo kakav postupak, tako da ne verujem ni da će ga biti“, naveo je Slavković za N1.

N1