Zukorlić: Ocena o doktoratu Malog skreće pažnju sa većih problema u obrazovanju

Vesti 21. nov 201915:31 > 15:35
Izvor: N1

Predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Muamer Zukorlić ocenio je da odluka Univerziteta u Beogradu da pokrene postupak poništenja doktorata Siniše Malog, zbog zvučnosti autora ovog doktorata i njegove političke i državne funkcije zapravo skreće pažnje sa mnogo većih i dubljih problema u visokom obrazovanju.

Zukorlić je rekao za agenciju Beta da je najvažnije „da se izborimo da Univerzitet i sva naučno obrazovna tela budu izvan i iznad politike“ ali da se boji „da smo još daleko od toga“.

POVEZANE VESTI

Zukorlić je dodao da se medijski stvara atmosfera u kojoj je najvažnije pitanje na kojoj ste političkoj strani, i da se na žalost pokazalo ono o čemu je ranije govorio, „da našim visokim obrazovanjem vladaju oređene interesne grupacije sa partikularnim interesima“.

Na pitanje da li misli da je pod pritiskom doneta odluka o plagijatu ili da je zbog pritiska ovoliko odlagana, predsednik Odbora za obrazovanje je odgovorio da su „ostale samo dve mogućnosti da budete za ili protiv, te da u takvoj atmosferi nije moguće doći do pravog rešenja“.

„Ja sam za to da se ispita sve za šta postoji sumnja, ali mislim da se zbog zvučnosti autora ovog doktorata i njegove političke i državne funkcije zapravo skreće pažnja sa mnogo većih i dubljih problema u visokom obrazovanju“, rekao je Zukorlić i poručio da se mora pristupiti dubinskoj, pravoj reformi obrazovanja.