Beogradski mediji: Na snimku sa ruskim agentom je srpski potpukovnik Z.K.

Printscreen

Muškarac na snimku sa ruskim obaveštajcem Georgijem Klebanom, čije je objavljivanje 17. novembra pokrenulo špijunsku aferu, identifikovan kao srpski potpukovnik Z.K. potvrđeno je “Večernjim novostima”, a ista saznanja prenosi i dnevnik "Blic".

Snimak je, prema našim saznanjima „Blica“, nastao decembra 2018. godine u Zemunu i nije jedini do kog su došle srpske obaveštajne službe.

Na tim snimcima Z. K. nije jedina osoba, nego je snimljeno više njih, navodi „Blic“.

Podsetimo, povodom snimka o navodnoj primopredaji novca između ruskog obaveštajca i neimenovanog visokopozicioniranog zvaničnika Srbije, u zgradi Predsedništva Srbije održava se sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom predsedava predsednik Aleksandar Vučić.

Bezbednosno-informativna agencija potvrdila je autentičnost snimka, kao i da se na njemu nalazi ruski obaveštajac Georgij Kleban.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je povodom afere u vezi sa pomenutim snimkom, da je uveren da ništa ne može da naruši odnose između Rusije i Srbije, dok je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila da snimak predstavlja „provokaciju“ uoči važnih susreta na vrhu.

Dodala je, međutim, da ne razume saopštenje srpske vlade da je situacija „veoma ozbiljna“.