Mića Jovanović posle prodaje Megatrenda: Povlačim se, neću ni da živim ovde

Vesti 28. nov 201914:41 > 14:47
N1

Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović potvrdio je na konferenciji za novinare da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević.

Jovanović navodi da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan juče i da to smatra još jednom nemačkom investicijom u Srbiju.

„Odlazim sa fakulteta i biću tu samo u svojstvu savetnika. Povlačim se, neću ni da živim ovde, 19 godina imam dom na jugu Francuske, u Kanu. Ubrzo ću se preseliti u taj drugi dom, nadam se van dometa nekih finih novinara i televizijskih stanica“, rekao je Jovanović.

Pročitajte još:

On je precizirao, da je posle 30 godina postojanja, taj Univerzitet prodat za 56,1 milion evra. Novi vlasnik ima obavezu i da u periodu od pet godina sukcesivno, u razvoj tog univrziteta, bude uloženo još 150 miliona evra.

Jovanović je izjavio i da mu je nuđena finansijska i moralna pomoć i podrška države, ali da nije pristao jer bi to, kako je naveo, „puklo ko bomba“ i „pljuvanje bi bilo još žešće“.

On je istakao da nije član Srpske napredne stranke, već je socijlista i, kako se našalio, „crven od glave do pete“. Jovanović je kao razlog za prodaju univerziteta naveo medijski linč i kampanju, a epilog je to što je, posle negativne hajke koja traje već pet godina, upis studenata opao za 400 odsto.

„Povod je medijski linč i kampanja, a film na N1 je vrhunac toga“, rekao je Jovanović i dodao da mu je „preko glave“ i optužbi predstavnika Saveza za Srbiju, za čije vreme je, kako kaže, Megatrend cvetao.

Podsetimo, TV N1 dobila je naknadno poziv Megatrenda da učestvuje na konferenciji za medije u toj ustanovi. Poziv je usledio pošto smo objavili da su na konferenciju pozvane odabrane redakcije, a uz pozivnicu stiglo je i objašnjenje da je poziv izostao zbog tehničke greške.

Mića Jovanović odbio da govori za N1 u dokumentarnom filmu „Mega diplomac“, koji je emitovan na TV N1 i u kome je naveden čitav niz nelogičnosti i nepravinosti u poslovanju univerziteta, kao i u sticanju najviših akademskih zvanja funkcionera na vlasti, počevši od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.