Bez granica sa Andrejem: Povratak u pleme Mentavaj 1/13

Vesti 29. nov 201919:54 > 20:33
N1

Andrej Maričić je pre dve godine posetio pleme Mentavaj, daleko van civilizacije na izolovanom indonežanskom ostrvu Siberut u sred Indijskog okeana.

„Međutim, taj boravak u džungli brzo se završio jer sam se već drugog dana otrovao pijući nedovoljno prokuvanu rečnu vodu zaraženu bakterijom iz izmeta divljih svinja, pa sam uz pomoć članova plemena nakon nekoliko dana groznice, životno ugrožen, nekako uspeo da se izvučem iz džungle. Mnoge priče ostale su nedorečene a sam život Mentavaj plemena nisam upoznao na pravi način, zbog čega sam odlučio da se vratim među stare prijatelje, ali ovog puta na mnogo duži vremenski period“, kazao je Andrej.

Trideset dana u džungli bilo je i više nego dovoljno da upozna jedinstven život ovog plemena koje je na pragu izumiranja.

Emisija je na programu TV N1 u nedelju od 14:15.

O serijalu

Kroz objektiv kamere avanturista i pustolov Andrej Maričić istražuje najzabačenije delove planete, stiče nove prijatelje i upoznaje ih živeći sa njima.

Traga za retkim biljnim i životinjskim vrstama, posećuje predele od kojih zastaje dah, alii one opasne i manje privlačne u koje retko ko zalazi.

U stalnoj potrazi za odgovorima, Andrej vas vodi kroz njegov svet, svet BEZ GRANICA.

Ukoliko ste propustili prethodne epizode novog serijala, pogledajte ih na linku ispod:

1. Dobrodošli u Južnu Afriku

2. Kejptaun

3. Mandela

4. Zeleni raj Kejptauna

5. Rt dobre nade

6. Život sa pingvinima na kraju sveta

7. Stona planina čudo prirode

8. Kolonijalna i moderna Afrika

9. Divlji svet Cicikame

10. U carstvu afričkih slonova