GIM preko advokata šalje upozorenje medijima i najavljuje tužbu

Vesti 30. nov 201908:53 > 10:43
www.gim.rs

Dnevni list Danas objavio je da je na adresu njihove redakcije došao dopis advokatske kancelarije Ninković, a u ime privatnog preduzeća GIM u kojem se najavljuje sudska tužba ukoliko nastave da izveštavaju o toj kompaniji, jer, kako se navodi, "objavljuju se informacije koje se mogu smatrati poslovnom tajnom".

U dopisu se navodi da nije postojao nikakav opravdani interes javnosti da se u tekstovima već dva meseca navode imena partnera GIM,

 ugovori, fotografije aviona sa nazivom prevoznika i registarskim brojem aviona, fotografije brodova sa registarskim oznakama, sanduci sa slikama oružja, kao i svi drugi podaci koji štete tim licima i GIM-u, a pri čemu ugrožavaju nacionalnu bezbednost zemlje i njene odbrambene mehanizme.

 Advokatska kancelarija Ninković se posebno osvrnula na tekst obljavljen 7. novembra pod naslovom „Pod kojim uslovima GIM kupuje oružje od policije“.

Glavni urednik Danasa Dragoljub Petrović rekao je da se takav dopis može posmatrati kao pritisak na redakciju lista kako ne bi dalje pratila dešavanja oko Krušika.

On je naveo da će se Danas o daljim potezima u vezi sa tim dopisom odlučiti posle konsultacija sa novinarskim udruženjima i pravnicima.