Ne davimo Beograd: Na ulicama para-policija pod direktnim uticajem SNS-a

Vesti 02. dec 201921:32 > 21:35
Promo/Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je danas nadležne da "pod hitno" iznesu sve informacije o napadu na aktivistu Srđana Markovića tokom subotnjeg protesta "Jedan od pet miliona", ocenivši da pored zvanične, "na našim ulicama postoji i para-policija pod direktnim uticajem SNS, koja ima potpuno drugačija naređenja, pravila i mogućnosti".

U saopštenju povodom napada na aktivistu koji se dogodio tokom protesta u Beogradu prošle subote, iz Inicijative su upozorili da će takvi slučajevi biti „uvod u dalju eskalaciju nasilja u javnom prostoru koja je usmerena prema građanima i političkim neistomišljenicima“ kao i da takva vrsta scenarija „nikome neće doneti dobro“.

POVEZANE VESTI

„I pored velikog broja očevidaca, bezbroj fotografija i mnoštva video snimaka, javnost je ostala uskraćena za zvanično saopštenje i dalje postupanje MUP-a i nadležnog tužilaštva u vezi tog incidenta“, stoji u saopštenju.

Jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ Srđan Marković izjavio je da ga je nepoznata osoba napala tokom subotnjeg skupa u Beogradu.

On je agenciji Beta rekao da ga je ta osoba davila i dodao da je to drugi put da ga ista osoba napada.

„Video sam ga kako prati i snima. Prišao sam mu sa uključenom kamerom da ga pitam ko je, a on me je napao i počeo da me davi“, rekao je Marković.

Učesnici protesta koji su se potom okupili oko napadača, napravili su obruč i nisu mu dali da izađe, a pripadnici policije su ga potom priveli.