Tepić: Tešić donirao dva traktora u ime Vučića, pa dobio Krušikov posao

Vesti 03. dec 201913:42 > 14:09
N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je na konferenciji za medije u Skupštini Srbije da je analizom informacija iz marta 2018. godine zaključila da nekoliko dana pošto je Slobodan Tešić donirao dva traktora Srbima sa Kosova u ime predsednika Srbije, Tešićeva firma je dobila posao izvoza oružja u Jermeniju, koji je prethodno oduzet Krušiku.

„Trgovac oružjem Slobodan Tešić je u ime Aleksandra Vučićića bio donator dva traktora ljudima sa Kosova i Metohije. Ono što je simptomatično je da bukvalno u isto vreme fabrika Krušik sklapa posao o izvozu naoružanja sa Jermenijom, ali je to onaj čuveni posao koji se raskida da bi se ustupio firmi Vektura Slobodana Tešića. Mi imamo školski primer trgovine uticajem I sponzorstva Slobodan Tešića Aleksandru Vučiću“, kazala je Tepić.

POVEZANE VESTI

Tepić je kazala i da je najveći deo oružja koje je Tešić izvezao za Jermeniju završilo u Libiji, koja je pod embargom Ujedinjenih nacija.

„To su avioni koji su danima tokom leta, uglavnom jula 2018. godine, intenzivno uzletali noću sa niškog aerodroma da bi im se u jednom trenutku gubio trag na mapi koja omogućava praćenje leta avionom“, rekla je Tepić.

Upitala je i po kom osnovu je Tešić dobio nov diplomatski pasoš.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da je beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“ „letelo oružje za Avganistan“ i da su u pitanju „grad rakete“.

Tepić je pitala ko je ovo oružje iz „Krušika“ izvozio u Avganistan i istakla da samo „Krušik“ proizvodi navedeno naoružanje.

Ona je pokazala i fotografije koje su, kako tvrdi, snimljene na Aerodromu „Nikola Tesla“ i navela da se na sanducima vidi obeležje municije.

Na izlaganje Marinike Tepić odmah je reagovao poslanik SNS Aleksandar Marković, koji tvrdi da je u pitanju nova teorija zavere „preduzeća Dragana Đilasa“.

Marković je pozvao opoziciju da ako ima bilo kakve dokaze, s njima ode u tužilaštvo.

On sam tvrdi da ne zna ni ko je Milorad Pušica, niti ko je Slobodan Tešić. Na konstataciju da je u pitanju član Glavnog odbora SNS, Marković je rekao da stranka broji 700 hiljada članova, a da GO ima 700 ljudi I da ne zna sve te ljude.