Lutovac: Manjina sa pristupom režimskim medijima stvara utisak podela u DS

Vesti 03. dec 201918:53 > 18:57
N1 (arhiva)

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da "nema sukoba" među članovima DS, odnosno da postoji "ogromna većina koja podržava zvaničnu politiku stranke i manjina koja ima pristup pre svega režimskim medijima i koja stvara utisak podela".

POVEZANE VESTI

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Lutovac je rekao da je na subotnjoj sednici Glavnog odbora DS pokušan „puč“ u stranci, odnosno da je pokušana „preraspodela snage i moći tako što bi se organizovalo prebrojavanje da li postoji kvorum“.

„Od 183 prisutna člana Glavnog odbora, sednicu je napustilo manje od njih 20. Kvorum je postojao, prisustvo 163 člana je utvrđeno imenom i prezimenom. Pokušaj puča je potpuno neuspešan, a ishod je da ogromna većina članova GO, a još veća u članstvu, podržava zvaničnu politiku stranke“, kazao je Lutovac.

Predsednik DS je ocenio da su oni članovi Glavnog odbora koji su na sednici u subotu tražili utvrđivanje kvoruma, hteli time da idu ka sledećem koraku a to je kako je rekao, „raspisivanje nekih drugih izbora“.

„Neki su principijelno protiv zvanične politike DS i to govore na organima stranke, što ja poštujem. Ali oni ne glasaju za odluke na stranačkim organima pa posle rade protiv njih kao oni koji imaju pristup režimskim tabloidima i tamo govore negativno o stranci. Jasno vam je za šta se oni zalažu kada ih brane okoreli režimski novinari. Sve to koristi Vučiću i zato im daje prostor“, naveo je Lutovac.

Po njegovim rečima, Etički odbor ali i drugi stranački organi mogu pokrenuti disciplinski postupak protiv članova koji „ignorišu zvaničnu politiku DS ili pokušavaju da vode drugačiju politiku“. Lutovac je dodao da je bilo neophodno raspustiti beogradski odbor DS i ocenio da je pokušaj puča na sednici Glavnog odbora, „možda odgovor na ono što je trebalo da se desi, a to je raspuštanje“.

„U beogradskom odboru postoje ljudi koji nisu funkcioneri tog odbora, ali imaju uticaj i putem ucena pokušavaju da nameću svoje stavove većini. Sa tom praksom se mora prekinuti“, kazao je predsednik Demokratske stranke.

Dodao je da lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas nema uticaja na dešavanja u DS, „izuzev što ga neki u stranci koriste za političke manipulacije na način na koji to radi i Vučić“.