Tepić o novoj "ulozi" Slobodana Tešića, poslanik SNS kaže – nek ide u tužilaštvo

Vesti 03. dec 201919:10 > 19:13
N1

U skupštinskih holovima, prodaja Krušikovog oružja ponovo je glavna tema. Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić pokazala je fotografije za koje tvrdi da su nastale na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla". Na njima je, kako kaže, oružje koje je letelo za Avganistan. Tepićeva je ponovo dovela u vezu trgovca oružjem Slobodana Tešića sa vlastima, dok iz vladajuće većine optužbe nazivaju "teorijama zavere Đilasovog preduzeća".

„Imate novi traktor. Eto nešto smo uspeli“, rekao je Vučić u Lapljem Selu 20. januara 2018. I što je predsednik u januaru prošle godine obećao, u martu je generalni sekretar predsednika ispunio. Porodicama sa Kosova uručio je ključeve traktora.

„Ovo je samo jedan u nizu akata solidarnosti, koji je odjek posete predsednika Republike“, poručio je tokom predaje  ključeva Nikola Selaković.

POVEZANE VESTI

Solidaran je bio Slobodan Tešić, predstavljen kao privrednik, a inače osnivač firme Vekutura koja nekoliko meseci posle Tešićevog dobročinstva, tvrdi poslanica Marinika Tepić, dobija dozvole za izvoz oružja u Jermeniju. Iste one dozvole koje su uskraćene valjevskom Krušiku.

„Dakle, usluga za uslugu. Privrednik iz Beograda donira u ime Aleksandra Vučića neophodnu pomoć ljudima sa KiM, a zauzvrat Krušik gubi ugovoreni posao i taj posao se dodeljuje firmi Slobodana Tešića. Dakle, eklatantan,  školski primer trgovine uticajem“, navela je potpredsednica SSP.

Poslanica Tepić tvrdi da je sa delom naoružanja namenjenog Jermeniji, Tešić trgovao u Libiji, koja je pod embargom Ujedinjenih nacija.

„Imam ozbiljne indicije i saznanja i dozvolite da sačuvam svoje izvore“, dodala je.

Pokazala je Marinika Tepić i nove fotografije oružja spakovanog za izvoz. Nastale su, tvrdi, na beogradskom aerodromu. „To su „grad rakete“ i jako bih volela da znam ko je ovo oružje iz Krušika izvozio u Avganistan“, kazala je.

N1

Poslanici vladajuće stranke jako su želeli da čuju šta poslanica Tepić govori.

„Mnogi poslanici vire sa balkona ovog hola. Pa prvo očekujem da imam „flaster“, dakle da se neko iz SNS odmah posle mene pojavi za ovim mikrofonom“, rekla je Tepićeva.

I pojavio se.

„Dajte flaster Mariniki, tražila je“, rekao je poslanik SNS Aleksandar Marković, koji je osim flastera doneo i svoje papire koje, doduše, nije pokazivao medijima.

Sa novinarima je podelio svoje viđenje optužbi o povlašćenim trgovcima oružjem.

„Ti scenariji za triler filmove koje danima ovde recituju i Marinika Tepić, imaju jedan zajednički problem, a to je nedostatak argumenata. Nema tu ni činjenica, nema ni zdrave logike, a kamoli dokaza. Ako imaju neke dokaze neka idu u tužilaštvo“, rekao je Marković.

Dokaze o vezama vlasti i Slobodana Tešića, koje je opozicija donela u parlament, vlast ili nije ili se pravi da nije dobro čula.

„Apsolutno ne znam o kome pričate“, rekao je Marković.

N1: Ne znate ko je Slobodan Tešić?

Marković: Ne. Pročitao sam neki tvit o nekom čoveku koji je donirao da li neke traktore – od koleginice koja je malopre govorila i uopšte ne znam o čemu se tu radi i šta želite da dokažete time – da je neko nekada nekome negde donirao dva traktora ili… Zaista ne znam o čemu je reč, ko je taj čovek i ne znam zašto bih ja ili neko iz SNS morao da zna ko je – kako ste rekli da se zove…