Obradović: Jedina tema razgovora sa predstavnicima EP – pomeranje datuma izbora

Vesti 04. dec 201908:34 > 08:37
N1

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je jedina tema razgovora sa predstavnicima Evropskog parlamenta (EP) bilo pomeranje datuma izbora.

Obradović je, u pisanoj izjavi, istakao da je pomeranje izbora potrebno s obzirom da su svi rokovi istekli i da apsolutno ne postoje uslovi za slobodne i poštene izbore u martu iduće godine, kao i da je deo opozicije već nekoliko meseci u kampanji bojkota tih lažnih izbora.

POVEZANE VESTI

„Sada je sve u rukama delegacije EP koja sledeće nedelje dolazi u Srbiju. Ako oni kažu da nema uslova za demokratske izbore – tek onda će uslediti pravi pregovori između vlasti i opozicije, i biti prekinuta ova pregovaračka farsa u Skupštini pod posredovanjem Maje Gojković“, naveo je on.

Prema mišljenju Obradovića, ako predstavnici EP kažu da je sve u redu i da je vlast unapredila uslove za izbore – to znači da su između Aleksandra Vučića i demokratije izabrali Vučića.

„Plašim se da će tada i najveći zaljubljenici u EU u Srbiji biti razočarani jer će srpska demokratija biti žrtvovana radi interesne saradnje Brisela sa Vučićem. To neće doneti ništa novo i dobro već samo dodatno usložnjavanje političke krize“, smatra Obradović.