Ne davimo Beograd: Podržavamo štrajk radnika Pošte

Vesti 04. dec 201909:18 > 09:21
N1

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je da podržava radnike i radnice JP Pošta Srbije koji su stupili u štrajk, navodeći da je štrajk počeo u ponedeljak uveče u skoro svim regionalnim centrima Pošte u Srbiji.

„Pozivamo građane da pokažu solidarnost sa radnicima Pošte, jer se oni danas ne bore isključivo za svoje interese, već svojim zahtevima pozivaju na rešavanje mnogih pitanja koja godinama opterećuju jedno od najvažnijih javnih preduzeća. Ovo javno preduzeće, koje pripada svima nama građanima, se štetnim odlukama rukovodstva i Vlade godinama urušava, a nadležni svesno dopuštaju propadanje Pošte i bojkotuju zahteve radnika“, navedeno je u saopšenju.

POVEZANE VESTI

Inicijativa je navela da je „previše dugo kriminalna politička elita postupala sa javnim preduzećima kao sa svojim feudima, gde gradjani i radnici nemaju pravo glasa jer im je glavni interes da zadovolje svoje klijentelističke mreže i da svojim ortacima nameštaju unosne poslove, a radnicima i građanima šta ostane“.

Kako je rečeno, „lošim upravljanjem, privatizacijama profitabilnih sektora i urušavanjem dostojanstva radnika mnoga javna preduzeća su dovedena na ivicu kolapsa“.

„Zbog toga nam poštari ne dostavljaju pošiljke, zbog toga nam rastu računi za struju i komunalije, zbog toga su polasci javnog prevoza sve ređi, a gužve sve veće, u vrtićima nema mesta za našu decu, a redovi u bolnicama su sve duži“, naglasila je Inicijativa.

U saopšenju piše da radnici Pošte „ne zaslužuju da odgovor rukovodstva budu pretnje otkazima, a odgovor Vlade odlaganje sastanka sa predstavnicima štrajkača“.

„Zahtevamo od nadležnih da pokažu dužno poštovanje zahtevima radnika“, navedeno je u saopšenju Inicijative Ne davimo Beograd, uz poruku da radnici i radnice Pošte nisu sami.