Vučić uoči sastanka s Putinom: Mi ne zabijamo nož u leđa prijatelja

Vesti 04. dec 201911:04 > 11:08
N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, uoči sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da su odnosi sa Rusijom prijateljski, bratski i da, ako Srbija može na nekog da računa u međunrodnoj areni, to je Rusija, kao i "oni na nas".

„Uspeli smo u vremenu koje nije ni malo nako, sa bezbroj pritisaka da se pridružimo u stavovima protiv Moske, da zadržimo nezavinost u donošenju odluka jer mi ne zabijamo nož u leđa prijatelja“, rekao je Vučić u intervjuu za TV Hepi.

POVEZANE VESTI

On je naveo da je Putin uvek imao za Srbiju razumevanje, što se vidi po broju susreta, kao i da nikad nije uslovljavao saradnju.

„Čak mi je i rekao: Ej, ne treba to i to da radiš i sebe dovodiš u tešku situaciju, znam kakvim si pritiscima izložen“, naveo je Vučić.

On je naglasio da je Sribiji potrebna saradnja i sa Evropskom unijom i sa Rusijom, iako je to teško jer nikad neće svi biti sasvim zadovoljni.

„Neki Evropljani su me pred put u Rusiju pitali zašto idem kod Putana. Pa, zato, što vi čekate po tri sata u redu, a ja ne moram“, naveo je Vučić, dodajući i da delegacije sa Zapada „jure“ po svetu kineske predstavnike da se sa njima sretnu radi ekonomske saradnje.

Govoreći o Putinu, Vučić je rekao da je uspeo da podigne Rusiju pa postane „politički džin“ koji se pita za gotovo sva pitanja u svetu, zbog čega nekima u svetu nije drag.

Podsetivši da se prvi put video sa Putinom 2013. Vučić je ocenio da se vidi koliko je Soči neverovatno napredovao i postao čudesan.

„Menjaju se kao što se i mi menjamo“, rekao je Vučić.

On je dodao da je nekad u Beogradu, kod Save, bio krš i lom, a sada postaje „najmoderniji“ deo grada (Beograd na vodi), ali i najmoderniji u Evropi.