Vučić preneo Putinu da nije optimista kada je reč o pregovorima sa Prištinom

Vesti 04. dec 201912:36 > 13:00
Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Sočiju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kome je zahvalio na pomoći u očuvanju teritorijalne celovitosti Srbije i preneo da nije optimista kada je reč o pregovorima sa Prištinom.

Navodeći teme o kojima želi da razgovara sa Putinom, Vučić je istakao da je gasovod kroz Srbiju praktično završen, što je velika šansa za razvoj Srbije i što će uticati na bolju budućnost građana.

POVEZANE VESTI

Obraćajući se Putinu na ruskom jeziku, Vučić je rekao da svaki susret sa Putinom ima veliki značaj za Srbiju i ukazao da je ekonomska saradnja Srbije i Rusije sve bolja i da robna razmena kontinuirano raste.

Podsetivši da se u Srbiji sprovode projekti sa RŽD, Vučić je pohvalio odgovornost i profesionalizam ruskih partnera.

Posebno je zahvalio ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu za saradnju.

Vučić je pozvao Putina da poseti Srbiju u što skorije vreme i ruskom predsedniku uručio pismo patrijarha Irineja koje mu je poglavar SPC lično uputio.

Putin je istakao da se odnosi dve zemlje razvijaju aktivno, a strateško partnerstvo se svakodnevno potvrđuje i ojačava, i u političkim i ekonomskim odnosima, kao i u oblasti bezbednosti.

On je rekao da je prošle godine spoljnotrgovinska razmena Srbije i Rusije porasla za dva odsto, a u periodu januar – septembar ove godine još za devet odsto.

Putin je pozvao Vučića da u maju 2020. godine dođe u Moskvu.