MUP poslao dopis identičan onom koji je TV N1 već objavila u emisiji

Vesti 04. dec 201913:29 > 13:40
N1

Povodom priloga o smrti Milovana Ivića koji je N1 objavila u jučerašnjem "Dnevniku" ponovo se oglasila Poliijska uprava Novi Sad, saopštenjem identičnim onom koji je ranije poslala i televiziji N1, a koje je već citirano i u jučerašnjoj emisiji N1 reporteri.

MUP u saopštenju navodi da je postupanje policije prema Milovanu Iviću, kao i okolnosti pod kojima je preminuo, bili predmet temeljnih provera Odseka za zakonitost rada Policijske uprave, Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova i Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.  

POVEZANE VESTI

„Tim proverama nisu potvrđeni navodi o nezakonitom postupanju policijskih službenika prema Iviću. Takođe, obdukcioni nalaz Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu pokazao je da je smrt nastupila kao posledica konzumacije alkohola i lekova, a Sudsko-medicinski odbor Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu radio je još dva veštačenja i doneo mišljenje da je uzrok smrti Ivića sadejstvo buprenofrina i etil alkohola“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo, u maju ove godine, krivičnu prijavu koju je podnela majka M. I. rešenjem u kome se navodi da „ne postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo ubistvo ili neko drugo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti“.

Apelaciono javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je takođe, kao neosnovan, prigovor koji je, na pomenuto rešenje Višeg tužilaštva, podneo njen punomoćnik, saopštio je MUP.