Đorđević: Kao ministar zalagaću se da iskorenimo svaki vid nasilja

Vesti 04. dec 201914:24 > 14:26
Tanjug/Jaroslav Pap

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je u Novom Sadu da nasilnicima nad decom nije mesto na naslovnim stranama, "već u zatvoru i u registru koji bi bio javno dostupan svima i transparentan".

„To je moje lično mišljenje, a kao ministar zalagaću se za Strategiju i Akcioni plan da kroz zakon u budućnosti iskorenimo svaki vid nasilja“, rekao je Đorđević na javnoj raspravi o nacrtu Strategije za zaštitu dece od nasilja za period od 2020. do 2023. godine.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da se zalaže za primenu „nulte tolerancije“ za nasilje nad decom i za one „koji okreću glavu od problema“.

Osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić ukazao je na značaj Strategije za zaštitu dece od nasilja, navodeći da taj dokument predstavlja „odgovor države na pojavu porasta nasilja nad decom“.

On je najavio da će sedište Fondacije biti preseljeno iz Subotice u Novi Sad i to, kako je ocenio, zbog izuzetno dobre saradnje sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem i gradskom administracijom.