Udruženje "1 od 5 miliona" pruža ruku za hrabrost omladini DS

Vesti 04. dec 201914:39 > 14:43
N1

Udruženje "Jedan od pet miliona" saopštilo je da "pruža ruku za hrabrost" omladini Demokratske stranke (DS), koja se, kako se navodi, "pobunila" nakon što je raspuštena na sednici Glavnog odbora te stranke u subotu.

„Šta je omladina neke stranke ako se ne bori za svoje stavove i ako se ne pobuni jer smatra da je oštećena i zbog toga ne napravi problem toj stranci, a šta je rukovodstvo te stranke ako ne može kroz dijalog da reši taj problem“, upitalo je udruženje u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Kako su istakli, problem na koji je naišla omladina DS pomaže (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću da „skuplja poene time što se gradjani odvajaju i distanciraju od opozicionih stranaka, a samim tim i od zajedničkog cilja koji smo postavili kroz Sporazum sa narodom, a to je ujedinjenje opozicije i zajedničko delanje“.

„Demokratska omladina je u prvim mesecima doprinela bezbednosti građana na protestima, dok se zvanično nije osnovalo Udruženje, ali isto tako kao deo opozicije doprinosi protestima i danas“, navodi „Jedan od pet miliona“.

Dodali su da su zajedničkim delovanjem upoznali „sjajne mlade ljude koji su spremni da menjaju ovaj izvitoperen sistem“ što je, kako navode, i njihov cilj, dok su, ističu, upoznali i članove Predsedništva Demokratske stranke i za koje znaju da su spremni da „dijalogom reše pobleme koji nastaju“.

„U nadi da će problem koji je nastao prošle subote biti prevaziđen do 7. decembra kada će biti održan prvi protest u drugoj godini pobune u Beogradu, podsećamo obe strane, ali i sve druge političke organizacije, da se sete demokratskih vrednosti i prvobitnog zajedničkog cilja, za koji se svi borimo“, istaklo je Udruženje.