Jovanović: "Metla" će odluku o bojkotu doneti kada izbori budu raspisani

Vesti 04. dec 201918:41 > 18:43
N1

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović kazao je da će pokret "Metla 2020" odluku o bojkotu doneti kada izbori budu raspisani, ali da bojkot ne smatra dobrim načinom za smenjivanje aktuelne vlasti.

Jovanović je Radio-televiziji Vojvodine rekao da nema dobrih uslova za izbore, kako je kazao, „nema dileme da su uslovi užasni“ i dodao da nije lako izaći na izbore, ali da će odluku doneti u dogovoru sa svim članovima pokreta kada izbori budu raspisani.

Na pitanje da li je taj pokret „desno, levo ili ili je pokret centra“, Jovanović je kazao da je „desni centar“, ali je dodao da tu podelu smatra „prevazidjenom“, jer je reč o pokretu koji je oformljen grupom nezadovoljnih građana.

Po njegovim rečima, taj pokret čine ljudi koji su sveži i koji nemaju „burnu političku prošlost“ i koji imaju volju da „nešto menjaju“.

„Mi se ne borimo samo protiv aktuelne vlasti, već je to borba protiv političkog sistema u kom jedna osoba ima svu moć“, naglasio je Jovanović.

Član pokreta „Starosedoci Kraljeva“ Ivan Matović, takođe član pokreta „Metla 2020“, kazao je u istoj emisiji da „nema logike bojkotovati lokalni parlament“ i istakao da se na lokalu izbori najverovatnije neće bojkotovati, jer to jedini način kako se može otići na lokalne medije i imati uticaj na neke građanima važne stvari.

Pitanje da li su oni kao pokret „bliži lideru Srpske desnice Miši Vaciću ili predsedniku Pokreta slobodnih građana Sergeju Trifunoviću“ sagovornici su ocenili kao teško, a Matović kazao da sa Vacićem „ne bi sedeo za istim stolom“.