Borba za demokratiju u Demokratskoj stranci, a šta na to kaže predsednik SNS

Vesti 04. dec 201920:08 > 20:15
N1

Nastavlja se borba za demokratiju u Demokratskoj stranci. Dok omladina stranke koja je raspuštena, već pet dana čeka na razgovor sa predsednikom stranke, on ponavlja da zapravo bučna manjina pokušava da uzdrma stranku. Čitavu situaciju, ironično i zadovoljno, iz daleke Rusije komentarisao je i predsednik države.

Nekoliko sati nakon što je nekolicina viđenijih članova DS-a demonstrativno napustila glavni odbor, u javnost je stigla i vest o raspuštanju demokratske omladine. Zbog čega, pita se podmladak, kada su sve vreme dosledeno sprovodili politiku partije.

POVEZANE VESTI

„Mi smo sprovodili politiku bojkota, pomagali smo rukovodstvu, mi smo bili ti koji su bili na tim protestima, mi smo izneli proteste i eto sad smo došli u tu situaciju da odjednom nismo politički podobni, ali smo bar u omladini, jedinstveni po tom pitanju“, naveo je Nemanja Ivanović iz omladine DS.

Nisu omladinci međutim po svim pitanjima tako jedinstveni, kaže predednik stranke Zoran Lutovac i objašnjava gde je zapelo.

„Tu je došlo do problema onog trenutka kada je između omladinaca došlo do različith stavova o načinu i terminu kako treba organizovati taj izborni kongres“, rekao je Lutovac koji je dodao da je deo omladine smatrao da treba održati izbore, a deo ne.

Paralelno sa razlikama u mišljenjima između frakcija omladinaca, nastavljaju se konflikti i na seniorskom nivou – iako predsednik stranke tvrdi da među demokratama nema podela, nego samo bučna manjina od nekolicine nezadovoljnih.

Dan nakon što je u studiju N1 Branislav Lečić rekao da se glas demokrata u Savezu za Srbiju ne čuje dovoljno glasno, Lutovac objašnjava u čemu je, kako kaže, „suština problema“: „Znate šta, Branislav Lečić je veliki glumac, možda jedan od najvećih glumaca i on je navikao na glavne uloge. Njega kad nema u glavnoj ulozi, on se oseća zapostavljenim i to je suština problema“.

I rezignirana manjina i struja iza predsednika Lutovca saglasni su u jednom – nova trvenja među demokratama idu na ruku samo Aleksandru Vučiću, koji je, pored tesnog rasporeda posete rukom Sočiju, stigao da, uz dozu ironije, prokomentariše i dešavanja u nekadašnjem bastionu srpske demokratije.

„Ja sam se negde u pauzi između svih ovih susreta samo bavio Demokratskom strankom. Ali da jesam tačno bih sve ovako uradio“, rekao je Vučić iz Rusije.