Babić prisustvovao potpisivanju ugovora za Moravski koridor, bez izjava medijima

Vesti 05. dec 201909:53 > 09:55
N1

Iako je v.d. direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić 1. februara 2019. godine podneo neopozivu ostavku na funckiju prvog čoveka tog preduzeća, Vlada ni deset meseci kasnije nije tu ostavku konstatovala, a Zoran Babić je nastavio da se pojavljuje na javnim događajima, pa je tako u Predsedništvu Srbije prisustvovao potpisivanju komercijalnog ugovora o izgradnji Moravskog koridora.

Ugovor je potpisan u prisustvu predsednika države Aleksandra Vučića, potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i predstavnika konzorcijuma „Behtel-Enka“.

POVEZANA VEST

Nakon potpisivanja ugovora, nije bilo moguće ni predsedniku Srbije ni potpredsednici Vlade Srbije postaviti pitanje, a Zoran Babić nije želeo da daje izjave medijima.

Podsetimo, Zoran Babić je saopštio 1. februara da podnosi nepozivu ostavku, nakon saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je stradala Stanika Gligorijević. Babić se nalazio u kolima koja su je usmrtila.

N1

„Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene, kao čoveka, sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije“, saopštio je tada Babić.