Dorćolci demantuju Stojčića: Nijedan zahtev nije ispunjen

Vesti 05. dec 201911:51 > 11:53
N1

Stanovnici donjeg Dorćola demantovali su urbanistu Marka Stojčića koji je rekao da je postignut dogovor sa gradskim čelnicima u vezi sa problemom izmeštanja trolejbuskog saobraćaja u ovaj deo grada.

Stanovnici donjeg Dorćola tvrde da nijedan zahtev građana nije ispunjen i da se nastavlja sa pokušajima manipulacija od strane gradskog urbaniste.

POVEZANE VESTI

„Predstavnici građana su sastanku prisustvovali kako bi se informisali o stavovima gradskih čelnika povodom prethodno upućenih zahteva i predloga i kako bi te stavove mogli da prenesu svojim komšijama. Oni nisu imali ovlašćenje da se o bilo kakvim eventualnim predlozima izjašnjavaju i donose odluke bez konsultacija sa ostalim učesnicima protesta“, navodi se u saopštenju stanovnika donjeg Dorćola.

Dodaju da su posle poziva Sekretarijata za javni prevoz dostavili svoje ideje, a na jučerašnjem sastanku sa Stojčićem tražili da se o njima razgovara na javnoj raspravi, uz prisustvo stručne javnosti „da bi se o temi izmeštanja trolejbuskog saobraćaja pristupilo odgovorno i kako bi se postiglo rešenje koje je u skladu sa postojećim Generalnim urbanističkim planom i koje je prihvatljivo za sve građane Beograda“.

Sve predložene ideje, kao i poziv da se organizuje stručna javna rasprava su na sastanku odbijeni, ističe se u saopštenju građana.

Na izjavu gradskog urbaniste da su građani prepoznali zloupotrebu pojedinih političkih partija, oni odgovaraju da nije bilo pokušaja bilo koje partije da utiče na zahteve koji su izneti na dosadašnjim protestima.

Stanovnici donjeg Dorćola najavljuju nastavak protesta i povezivanje sa grupama građana iz različitih delova grada koji takođe protestuju i koji su pogođeni istim ili sličnim problemima.