Mihajlović: Opozicija nema program i to nema veze s terminom izbora

Vesti 05. dec 201911:59 > 12:05
N1

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović ocenila je da opozicija zahtevima za odlaganje izbora želi da nametne svoje interese kao glavnu temu i da prikrije nedostatak programa.

„Mogu da traže odlaganje izbora u nedogled, ali to ne menja činjenicu da nemaju program, niti pokušavaju da odgovore na najvažnija pitanja za budućnost Srbije. Građani Srbije su to prepoznali, zato ih ne žele na vlasti i nikakva odlaganja to ne mogu da promene“, navela je Mihajlović u saopštenju.

Ona je dodala da je interes građana da demokratija, institucije i procedure u Srbiji funkcionišu, a da deo opozicije želi vlast bez izbora i pokušava da svoj interes stavi iznad interesa građana.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je ranije da je jedina tema razgovora sa predstavnicima Evropskog parlamenta (EP) bilo pomeranje datuma izbora. On smatra da je pomeranje izbora neophodno, a kao rešenje za tu situaciju predlaže lex specialis.

Bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović Škero objašnjava da Ustav jasno kaže do kog datuma moraju da budu okončani parlamentarni izbori u redovnom terminu.

„Normativa je takva da se izbori ne mogu održati nakon tog termina, osim ukoliko bi se uvelo vanredno stanje“, rekla je Petrović Škero za N1.