"1 od 5 miliona": Bez prijave protesta zbog ćutanja MUP-a o napadu na Markovića

Vesti 05. dec 201913:56 > 14:01
N1

Udruženje "1 od 5 miliona" saopštilo je da subotnji protest neće biti prijavljen, zbog toga što nije bilo reakcije Ministarstva unutrašnjih poslova na napad na jednog od organizatora okupljanja građana Srđana Markovića, ali će on biti održan.

S obzirom da napadač nije identifikovan, niti je postupak na bilo koji način pokrenut, protest koji će biti održan 7. decembra neće biti prijavljen, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Protest će u subotu biti održan na Platou ispred Filozofskog fakulteta, sa početkom u 18 časova, ali neće biti objavljena ruta šetnje, a organizatori pripadnike javnog reda i mira podsećaju da dođu legitimisani, sa jasnim policijskim obeležjima.

„U suprotnom, ni naredni protest nećemo prijaviti, već će se on voditi kao spontano okupljanje“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je čovek koji je 30. novembra davio Markovića to radio i ranije, a u više navrata je snimao organizatore protesta „1 od 5 miliona“.

Targetiranje i crtanje mete na čelo organizatorima protesta od najviših državnih zvaničnika zemlje ugrozilo je njihovu bezbednost i dalo vetar u leđa raznim poslušnicima Srpske napredne stranke da ih napadaju, ili čak dave, navodi se u saopštenju.