Martinović: Koluvija bio u delegaciji, ali nije zaštićen od primene zakona

Vesti 05. dec 201914:43 > 14:44
N1

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović potvrdio je da je uhapšeni vlasnik dobra "Jovanjica" gde je zaplenjena velika količina marihuane Predrag Koluvija bio u privrednoj delegaciji Srbije, ali da to ne znači da je zaštićen od primene zakona.

„Niko u Srbiji nije zaštićen. To moraju građani Srbije da znaju, čak ni čovek koji je bio u privrednoj delegaciji i stajao pored Aleksandra Vučića“, rekao je Martinović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je rekao da su besmislica navodi da država preko najviših funkcionera uzgaja drogu, ukazujući da je policija koja je državni organ uhapsila osumnjičene i zaustavila proizvodnju.

„Da je država htela da zataška aferu da li bi pred kamerama bio uhapšen Koluvija i policija pokazala sve šta se nalazi na tom imanju“, upitao je Martinović.

POVEZANE VESTI

On je kazao da Vučić nije nikada razgovarao sa Koluvijom.

„Ono što je važno je da je taj Predrag Koluvija koji je bio registrovan kao proizvođač organske hrane imao ugovore sa svim trgovinskim lancima. Po toj logici svi koji su zaključivali ugovore su krivi, jer se on u jednom trenutku počeo baviti marihunanom“, rekao je Martinović.

On je ocenio da je uvlačenje Andreja Vučića u proizvodnju marihuane u Jovanjici, ministara Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vulina pokušaj da se nanese politička šteta Aleksandru Vučiću.

„Da li mislite da Aleksandar Vučić treba da bude odgovoran što je neko ko je imao dozovolu za organsku proizvodnju počeo da se bavi nelegalnim biznisom. Mislim da nije, niti je predsednik republike mogao da zna šta se dešava na tom dobru. MUP čim je dobio informacije došli su i uhapsili ih i zapleninili marihuanu i prateću opremu“, istakao je Martinović.

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik Skupštine Srbije Miroslav Aleksić izjavio je ranije danas da je Predag Koluvija veoma blizak i dobro poznat vrhu vlasti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji ga je vodio na više biznis foruma u Rusiji, Kazahstanu i u Srbiji.

„Koluvija je bio član srpske privredne delegacije na biznis forumu u Moskvi, održanom 27. oktobra 2015. godine, a tu delegaciju je predvodio Aleksandar Vučić. Vlasnik ‘Jovanjice’ je bio i član srpske delegacije na biznis forumu održanom u Astani, glavnom gradu Kazahstana, održanom 15. novembra 2015. godine, koju je takođe predvodio Vučić“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u parlamentu.

Aleksić je dodao da je Koluvija bio predstavljen kao privrednik i na srpsko-slovenačkom poslovnom forumu, održanom u Beogradu 28. januara 2019.

Potpredsednik Narodne stranke je kao dokaze za svoje tvrdnje pokazao fotografije zvaničnih agendi tih skupova na kojima je Koluvija naveden kao jedan od učesnika.