U toku dijalog sa Gradom Beogradom o vremenu za dostavu robe

Vesti 05. dec 201919:52 > 20:16
N1

Nije poznato koliko će nova pravila i vremensko ograničenje za dostavu robe u Beogradu smanjiti saobraćajne gužve, ali su sasvim izvesno zadali glavobolje trgovcima i dostavljačima.

U kompaniji Nelt, jednom od najvećih distributera u Srbiji, za N1 kažu da još analiziraju uticaj promene, kako bi uskladili sve radne procese sa njom, i trenutno su, kako navode, u ad hoc sitauciji, koja nalaže da ispune obaveze prema kupcima, koji od njih nabavljaju robu sa jedne strane, a sa druge, da poštuju nove propise o dostavi robe između 20 časova i sedam sati ujutru.

PROČITAJTE I:

Uredba je, kažu, najveći problem za male trgovine. Navode da podržavaju sve odluke, koje treba da doprinesu sređivanju saobraćaja u Beogradu i podstaknu kompanije da se odgovornije ponašaju prema tom segmentu svog poslovanja. Ipak, naglašavaju da zbog kraktog roka za prilogođavanje novoj uredbi, kompanija mora na brzinu da donosi bitne odluke.

„Mi smo tražili par nekih termina u toku dana kada bi se dozvolila distribucija, farmaceuti su tražili da budu izuzeti iz tog dela, tražili smo dodatno vreme da bismo optimizovali ljude, radno vreme i sve ostalo, da bismo bolje odgovorili na zahteve nove uredbe“, kaže Marko Milanković, menadžer za komunikacije kompanije Nelt.

Dodaje da su preko Privredne komore u direktnim razgovorima sa Sekretarijatom za saobraćaj i zamenikom gradonačelnika izneli neke predloge i ideje, kako bi se ta uredba usaglasila sa okolnostima u kojima posluju kompanije kao što je Nelt.

„Još smo u dijalogu sa njima, mi uredbu o dostavi između 20h i 7h poštujemo, nadamo se da ćemo se saglasiti sa nadležnima kako bi ta uredba u nekom segmentu bila korigovana, kako bismo omogućili bolji protok robe i zaštitili veliki broj naših kupaca koji nisu veliki i ne mogu da odgovore na izazove koje ova uredba stavlja pred njih“, kaže Milanković.