Počela rekonstrukcija Кlinike za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu

Vesti 05. dec 201920:14 > 20:21
Tanjug/ Jaroslav Pap

Počeli su radovi na rekonstrukciji Кlinike za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je radove.

Za rekonstrukciju lamela B i C klinike, ukupne površine 2.600 kvadratnih metara, Pokrajinska vlada izdvojila je 190 miliona dinara.

Reč je o radovima koji su počeli još 2008. godine u vreme bivše Pokrajinske vlade, tokom čijeg je mandata pronevereno, prema nalazu sudskog veštaka, 300 miliona dinara, saopštila je Pokrajinska vlada.

„Započeli smo radove na rekonstrukciji ove klinike koje je trebalo završiti pre deceniju. Izdvojili smo sredstva i završićemo ovaj posao na proleće 2020. godine. Ovo je jedna od najvećih i najvažnijih klinika, cilj nam je da je opremimo najsavremenijom opremom i da što pre bude puštena u funkciju“, istakao je Mirović.

U toku su i radovi i nabavka opreme za više klinika Kliničkog centra Vojvodine, navodi se.

„Imaćemo i ugovor za izgradnju blokova B i C Kliničkog centra u naredna dva meseca, a u toku su i radovi na Internoj klinici“, dodao je Mirović.

Uporedo s pripremom i planom izgradnje i početka radova na ovom objektu uradili smo i potpunu rekonstrukciju porodilišta, koje je bilo u izuzetno lošem stanju, a koje sada odgovara svim standardima, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

„Poražavajuće je da je za dve godine rada koliko su trajali radovi, započeti 2008. godine, i deset godina čekanja utrošeno 14 miliona evra za nikad završen objekat“, istakao je sekretar Gojković.

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Đorđe Ilić izjavio je da će u rekonstruisanom delu Klinike biti smeštena operativna, opšta i urgentna ginekologija i poluintenzivna i intenzivna nega.