Lutovac se sastao s obe grupe omladine, kaže da će razmotriti sve činjenice

Vesti 05. dec 201920:59 > 21:09
N1

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac sastao se sa predstavnicima Demokratske omladine, koja je tokom prethodnih dana, kako je ta stranka navela, "iskazala razmimoilaženje u stavovima oko izbornog kongresa" i odluke o raspuštanju omladine.

U saopštenju DS navodi se da se Lutovac na odvojenim sastanicma sastao sa „obe grupe Demokratske omladine“, a da je nakon sastanaka rekao da je zbog interesovanja javnosti spreman da sa posebnom pažnjom razmotri sve činjenice u vezi sa sporom dve grupe omladine. 

„Danas ću, nakon razgovora sa obe grupe omladinaca, pozvati ugledne pravnike, kao što su Dragor Hiber i advokat Predrag Zagorčić, koji će utvrditi sve činjenice u vezi sa izbornim kongresom omladine. Verujem da je ovo pravi način da se u okviru stranačkih organa suprotstave oprečni stavovi i da se u zajedničkom dijalogu dođe do prihvatljivog rešenja“, kazao je Lutovac. 

POVEZANE VESTI:

Lutovac je istakao da veruje da je to pravi način da se u okviru stranačkih organa „suprotstave oprečni stavovi“ i da se „u zajedničkom dijalogu dođe do prihvatljivog rešenja“. 

„Apelujem na stranačke kolege da se ubuduće svi suzdržimo da u javnosti komentarišemo unutarstranačka dešavanja, i da se okrenemo oštroj i beskompromisnoj opozicionoj borbi za prava građana i građanki. Pozivam sve da se sutra vidimo na protestu u Valjevu i iskažemo solidarnost sa Aleksandrom Obradovićem“, zaključio je on. 

Izvršni odbor DS doneo je u subotu odluku o raspuštanju Gradskog odbora Beograd „zbog neaktivnosti“ i Demokratske omladine čiji predstavnici, kako su obrazložili, „prilikom organizacije izbornog kongresa nisu delovali u skladu sa demokratskim procedurama kojih se Demokratska stranka beskompromisno drži od svog osnivanja“.

Omladina DS došla je u subotu uveče u centralu stranke u Beogradu i zahtevala razjašnjenje njihovog raspuštanja.

Deo članova Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) napustio je u subotu sednicu GO u Beogradu, a jedan od njih, Branislav Lečić, kazao je novinarima da mu nije data reč kada je zatražio, i ocenio da se demokratija „polako ukida u DS“.