Niški poštari zvanično nisu u štrajku, ali ne nose pošiljke

Vesti 06. dec 201911:51 > 11:53
Shutterstock

Poštari u Nišu nisu zvanično proglasili štrajk, ali od utorka, kada je štrajk krenuo u Beogradu i Novom Sadu, ne dostavljaju pisma i pošiljke.

„Pisma i pošiljke stižu iz Beograda, a kako ne stižu, nemamo šta da raznosimo“, rekao je jedan od poštara agenciji Beta.

POVEZANE VESTI

Prema njegovim rečima, poštari u Nišu, kao i njihove kolege u Beogradu i Novom Sadu nezadovoljni su zaradama koje ne premašuju 35.000 dinara.

„Obećano nam je proletos kada smo štrajkovali da će nam plate biti povećane na 50.000 dinara, ali to obećanje nisu ispunili. Na drugoj strani obim posla nam se bitno uvećao“, kazao je on.

Dodao da se broj poštara iz godine u godinu smanjuje i da se nakon smrti ili penzionisanja poštara ne upošljavaju novi radnici, već se posao preraspodeljuje na ostale. 

„Poslednji reon za podelu pošte u Nišu napravljen je još 1992. godine. Od tada do sada Niš se bitno proširio. Tada nije bilo ni Minovog naselja, ni Mokranjčeve ulice, Čalijan, niti mnogih drugih naselja“, rekao je poštar koji je želeo da ostane anoniman.