Pokret slobodnih sindikata podržao "Metlu 2020"

Vesti 06. dec 201912:30 > 12:33
N1

Pokret slobodnih sindikata Srbije podržao je i zvanično pokret "Metla 2020", a predstavnik te sindikalne organizacije Goran Stančić rekao je da je to učinjeno jer su nađeni zajedničke dodirne tačke potrebne da bi se došlo do promena u zemlji.

Stančić je, na konferenciji za novinare, ukazao da je jedna od tih dodirnih tački potreba za ponovnim formiranjem srednje klase uništene devedesetih, jer su oni ti koji „drže državu“, kao i borba protiv korupcije, jer sindikat zna metode i načine da se ona svede na najmanju moguću meru.

Zajednički cilj Pokreta slobodnih sindikata i „Metle 2020“ je, dodao je on, smanjenje poreza i davanja građana.

„Drago nam je da smo našli političku opciju sa kojom možemo da sarađujemo. Žestoko ćemo se potruditi da im pomognemo“, istakao je Stančić.

Član Predsedništva „Metle 2020“ Novica Antić upozorio je da je vlast počela da progoni i šikanira sindikate, a da „sindikalna scena u Srbiji ne liči na ono kako bi trebalo“.

On je poručio da će se „Metla 2020“ zalagati za poštovanje međunarodnih konvencija i domaćih zakona o pravima radnika, koje vlast u Srbiji krši.

Najjači sindikati u Srbiji ne rade ono što bi trebalo da rade, istinski se ne zalažu za bolja prava radnika i u perspektivi bi to trebalo da se promeni, konstatovao je predsednik Vojnog sindikata Srbije.