Centar Niša oblepljen porukama "Stop, Đilase ne ubijaj Srbiju"

Vesti 06. dec 201912:57 > 12:59
Južne vesti / J.A.

Poruke sa nedavnih mitinga podrške predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, zbog naslovnih strana nedeljnika i dnevnog lista na kojima je bio uz snajper, osvanule su i na nalepnicama koje su oblepljene po centru Niša i koje poručuju "Stop! Đilase ne ubijaj Srbiju".

Svega nekoliko sati nakon priznanja Vučića da iza skupova koji su održani u Nišu, Leskovcu i Vranju stoji SNS i njegove molbe naprednjacima da se više ne okupljaju i sede kod kuće, osvanule su nalepnice sa porukom koja je bila i lajtmotiv pomenutih skupova, pišu Južne vesti.

Crveno-bele nalepnice na kojima preko nacrtane mete stoji poruka „Đilase ne ubijaj Srbiju“, prekrile su ulaze u podzemni prolaz na Trgu kralja Milana, gde je zabranjeno da se one lepe. Oblepljene su i na panoima za reklamiranje kraj autobuskog stajališta i prekrile su gotovo sve postere koji najavljuju koncerte u Nišu.

POVEZANE VESTI

Novinari su jutros zatekli komunalnog milicajca kako fotografiše sporne nalepnice. Međutim, nepoznato je šta je tim povodom učinjeno – da li se zna ko ih je lepio i da li će neko za to biti kažnjen. Načelnik Komunalne milicije Milan Đorđević nije odgovorio na pozive Južnih vesti, a još nisu stigli odgovori na pitanja poslata preko zvaničnog mejla.

Da li je Srpska napredna stranka lepila poruke „Stop! Đilase ne ubijaj Srbiju“ – kaže da ne zna ni poverenik naprednjaka Zvezdan Milovanović. „Nemam informaciju i meni su poslali slike. Videću, ja nisam tu, u Beogradu sam pa kada se vratim“, kratko je rekao Milovanović.

Kako nezvanično saznaju Južne vesti, ove poruke širom Niša osvanule se prošle noći, a navodno su ih lepili članovi SNS koje su kontrolisali funkcioneri partije – šef službe internet tima naprednjaka Ivan Jovanović, koji je i predsednik Odbora za imenovanje i Bojan Marinković jedan od rukovodilaca Direkcije za javni prevoz i poverenik stranke u Panteleju.

Južne vesti / J.A.

Jovanović takođe nije odgovorio na novinarske pozive.

Podsetimo, slične poruke prethodnih dana videle su se i na skupovima podrške koji su održani u Nišu, Leskovcu i Vranju, a koje je Mladen Jovanović iz NKD nazvao prvim protestima ikada protiv slobode medija.

Iako su i policija i lokalni naprednjaci krili organizatora i govorili da je reč o spontanom okupljanju, Vučić ih je demantovao i rekao da iza svega stoji SNS, pa je zamolio svoje članove da to više ne čine i da sede kod kuće.

Južne vesti / J.A.