Jedan od pet miliona: Niko nije priveden ni sankcionisan zbog napada na Nemanju

Vesti 06. dec 201914:00 > 14:02
N1

Udruženje "Jedan od pet miliona" saopštilo je da ni mesec dana otkako je ispred zgrade RTS u Beogradu "napadnut" snimatelj udruženja Nemanja Ristić, "niko od lica koje su studenti već identifikovali kao napadače, nije priveden niti sankcionisan".

Iz udruženja su naveli da su nedugo posle tog incidenta među napadačima identifikovali i „funkcionere Srpske napredne stranke“, ali da i pored prijave koju je Ristić podneo, MUP „nije pokrenuo postupak niti se oglašavao po tom pitanju“.

POVEZANE VESTI

„Policiji je bio potreban jedan dan da pokrene postupak i uhapsi studente kod zgrade Predsedništva, par dana da studenti budu saslušani zbog performansa u kome su bojom na vodenoj bazi okrečili ulazna vrata RTS-a, nakon performansa ispred Predsedništva na studente su puštene ‘Kobre’ i bacile studenta na metalnu ogradu, a kada je snimatelj napadnut na par metara od ulaznih vrata javnog medijskog servisa i policije – tužilaštvo ćuti“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da su „za samo godinu dana“ organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ iz tog udruženja „praćeni, prisluškivani, snimani, napadani, prebijani, targetirani i davljeni“.

„Za ugrožavanje bezbednosti studenata i organizatora protesta odgovoran je isključivo Aleksandar Vučić sa svojim poslušnicima koji targetiraju i omalovažavaju studente na nacionalnim frekvencijama, čime daju vetar u leđa svima koji žele da im se dodvore da napadaju i maltretiraju ;studente bez ikakvih posledica, zato što institucije vidno rade samo kada je to u korist Srpskoj naprednoj stranci“, piše u saopštenju.