Obradović: Moj stan je moja ćelija, nedostaje mi da sa sinom igram košarku

Vesti 06. dec 201919:55 > 20:00
N1

Svakog petka građani Valjeva se okupljaju sa zahtevom za oslobađanje uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića. Obradović je za N1 rekao da mu za podrška znači i da je dodatna injekcija hrabrosti i inata u momentima kada sebi postavi pitanje da li je njegova žrtva vredna svega. Ističe da je njegov stan njegov zatvor, iako je bez rešetaka, visokih zidova i čuvara.

„Svako jutro ustajete, zatvoreni ste u svom stanu. Moj stan je sada moja ćelija. Nema rešetaka na zidovima, nema visokih zidova, nema čuvara, ali vi ste 23 sata u svom stanu“, rekao je Obradović.

Ističe da mu nedostaju mnoge stvari, od toga da kada poželi ode do prodavnice, do toga da se poigra sa sinom na košarkaškom terenu.

„Privikavate se, pokušavate da sva ta ograničenja ne utiču previše na vas. Sva ta podrška, svi ti ljudi, podrška koju moja supruga i sestra dobijaju od nepoznatih ljudi izuzetno mi mnogo znače i saznanje da niste sami vam daje dodatnu snagu“, kaže uzbunjivač iz Krušika.

On objašnjava da se oko njegovog slučaja i dalje ništa ne zna, a da je u rukama nadležnih institucija odluka o tome da li će protiv njega biti podignuta optužnica ili ne.

„Ništa nije u mojim rukama, ništa ne zavisi od mene“, ističe Obradović.

Dok u kućnom pritvoru čeka odluku tužilaštva on je suspendovan sa posla i prima samo četvrtinu plate. Kaže da to utiče na njegovu porodicu jer se računi svakog meseca moraju platiti. 

Aleksandar Obradović dobirnik je nagrade „Dobar primer Novog optimizma“, koji dodeljuje organizacija Novi optimizam. Tim povodom njemu je na kraju večerašnjeg protesta podrške, održanog u Valjevu, karikaturista Dušan Petričić u stanu uručio karikaturu koji mu je nacrtao.

Nagradu će 10. decembra na svečanoj dodeli u Beogradu u Obradovićevo ime primiti njegova supruga.