Dveri: Naše aktiviste u Nišu napali dok su prikupljali potpise za uzbunjivača

Vesti 06. dec 201921:03 > 21:30
Screenshot

Pokret Dveri saopštio je da su njegovi aktivisti, među kojima je bila potpredsednica Tamara Milenković Kerković, napadnuti u Nišu dok su prikupljali potpise za peticiju za oslobađanje uzbunjivača iz "Krušika" Aleksandra Obradovića.

Kako se navodi, odmah nakon postavljanja štanda aktiviste Dveri napala su dvojica mlađih ljudi i počeli su sa vređanjem i pretanjama.

POVEZANE VESTI

Uprkos objašnjenju da je štand prijavljen Opštini Medijana, ti nasilnici su tvrdili da samo oni mogu da daju dozvolu za političke aktivnosti u Brzom Brodu, navode Dveri.

Članovi Dveri su pozvali ekipu MUP-a, koja je po dolasku legitimisala samo predstavnike Dveri i odvela ih na davanje izjave u stanicu, dok, kako tvrde, izazivače nereda i nasilnike nisu legitimisali.

Dveri navode da se njihovi članovi zadržani u policijskoj stanici, dok su nasilnici odmah pušteni, bez ikakvog objašnjenja.

Oni su i u stanici pretili našim aktivistima da sledeći put milicija ni neće doći, a na to niko iz policijske stanice nije reagovao, navodi se u saopštenju Dveri.