Ćulibrk: Prodaja "Megatrenda" služi vlasti da skrene pažnju sa "Krušika"

Vesti 07. dec 201909:18 > 10:20
N1

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk ocenio je da su optužbe koje vlast iznosi na rad ovog nedeljnika potpuno besmislene, kao i da je njihov cilj skretanje pažnje javnosti sa glavnih afera. On je kazao da je i poslednja plasirana afera u javnosti o kupoprodaji univerziteta Megatrend poslužila vlasti da se pažnja javnosti skrene sa "Krušika".

„Do novogodišnjeg broja za koji tradicionalno naslovnu stranu crta Petričić, NIN će izlaziti samo sa naslovom na naslovnoj strani i sa aferom ‘Krušik'“, rekao je Ćulibrk.

On je pojasnio da je sada već čuvena naslovna strana oko koje se podiglo mnogo „medijske prašine“, „najduža u istoriji svih nedeljnika“.

„To traje već 15 dana. Nakon što je izdavač zahtevao da se ta naslovna strana povuče zbog slike koja je bila za njih jedna velika neprijatna asocijacija i tog momenta smo mi rekli da hoćemo da to mi uradimo samo pod uslovom da naredni brojevi idu bez naslovne strane. I to je dokaz da je u Srbiji sve belo, znači nije zlatno doba, nego je sve belo, i na toj naslovnici se vidi, i videće se ubuduće u prvom planu afera „Krušik“ o kojoj niko nije pričao, svi su pričali samo o naslovnici. Ne – suština je „Krušik“, i u međuvremenu zahvaljujući kolegama iz Birna-a se ispostavilo da postoje još neki dokazi, da je Branko Stefanović i formalno pravno bio pravni savetnik u GIM-u“, navodi Ćulibrk i dodaje da posle toga imamo situaciju da Nebojša Stefanović ne može da utvrdi istinu, pa je upitao kako posle toga možemo verovati da takav ministar policije može da rasvetli niz drugih afera koje su izbile u poslednjih nekoliko godina.

POVEZANE VESTI

On je komentarišući lepljenje lažnih naslovnih strana u Novom Sadu sa likom atentatora Zorana Đinđića, Zvezdana Jovanovića, podsetio da je Čedomir Jovanović napravio prvi takvu asocijaciju na društvenim mrežama.

„Fenomenalno, svaka mu čast. Mislim da bi Čedomir Jovanović morao da zna ko se veselio 2003. godine, a ko je tugovao. On nikad neće dati odgovor na to pitanje“, rekao je Ćulibrk.

Dodao je da čitaoci NIN-a dobro znaju da niko od članova redakcije i kolegijuma nije napisao ništa „što miriše“ na nasilje, a da se sada oni optužuju da pozivaju na atentat i ubistvo predsednika Vučića“.

„To je idiotarija i skretanje pažnje na drugu stranu. Vidim da nas neki tabloidi i danas optužuju, a oni su formirali atmosferu linča 2003. godine, i opet će kad se promeni ova vlast“, navodi glavni i odgovorni urednik NIN-a.

Ovde svi smatraju da je vlast bogom dana i da mogu da rade šta hoće

„Mi ćemo da nastavimo da pišemo o „Krušiku i drugim aferama. Ovde je sve izvitopereno. Ovde oni smatraju da je vlast bogom dana, i da mogu da rade šta god hoće. E- ne mogu! Mislim, možda mogu sada, a ne bi trebalo“, kaže Ćulibrk.

„Premijerka nije mogla da nađe 20 sekundi svog vremena da stavi potpis, da se usvoji ostavka Babićeva, nakon što je automobil u kome se vozio, i čiji snimak je video samo predsednik Srbije, izazvao udes u kome je jedna osoba poginula. Ta ista premijerka koja traži od vlasnika da „vide šta će sa mnom“, ona ne može za 10 meseci da potpiše jednu ostavku.  I Zoran Babić je još uvek na tom mestu“, ističe Ćulibrk i dodaje da se tu radi o odnosu prema žrtvi te nesreće.

#related-news_0

„Neko je ubijen, i niko nije odgovarao zbog toga. Sada se sudi vozaču, i to će da traje. Ali, postoji ubistvo, i o tome niko ni reč, a nas optužuju za atentat evo već deset dana“, kaže on.

Ćulibrk ocenjuje da to što nijedna afera za vreme ovog režima nije rasvetljena znači da „nikome nije stalo do toga“, ocenjujući da je i ova poslednja afera o prodaji univerziteta „Megatrend“ služi samo da skrene pažnju javnosti sa pravih afera, kao što je „Krušik“.

Govoreći o protestima koji su se u poslednjih nekoliko dana održali u nekoliko gradova Srbije, on je rekao da ti ljudi najverovatnije nikada nisu uzeli NIN u ruke, „jer da jesu, ostali bi kod kuće“.