Danas: Nema dokaza da je kupac Megatrenda diplomirao u Prištini

Vesti 07. dec 201911:26 > 11:34
N1

Univerzitet u Prištini nema dokaze da je Dejan Đorđević, novi vlasnik Megatrend univerziteta, diplomirao na Medicinskom fakultetu tog univerziteta, prenosi list Danas.

U elektronskoj arhivi Univerziteta u Prištini nalazi se samo jedna osoba sa identičnim prezimenom, ali je reč o studentkinji Dejani Đorđević, koja je na studije upisana 1997, i to na odsek stomatologija Medicinskog fakulteta.

Danas podseća da je fotokopiju diplome Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini, koja glasi na ime Dejana Đorđevića, dobio od predstavnika Konzervativno-reformističke stranke (KRST).

Nju je Đorđević (koji je formalni predsednik KRST jer resorno ministarstvo još nije verifikovalo odluku Skupštine stranke o njegovoj smeni) priložio kao dokaz Prvom osnovnom sudu u Beogradu, nakon što je nekoliko funkcionera KRST izrazilo sumnju da se lažno predstavlja kao vlasnik više fakultetskih diploma.

Istraživanje Danasa je pokazalo i da je potpis rektora Univerziteta u Prištini na fotokopiji diplome – falsifikat. U tom dokumentu, koji glasi na Đorđevićevo ime, piše da je završio fakultet 23. aprila 1998. godine, sa prosečnom ocenom 6,85, a da je upisan školske 1991/92. godine. Na diplomi stoji da je izdata 26. juna 1998, i da su je potpisali dekan Medicinskog fakulteta Veselin Trajković i rektor Univerziteta u Prištini Radivoje Papović.

POVEZANE VESTI

 „To je falsifikat. Slobodno možete da napišete da potpis na diplomi nema veze sa mojim“, rekao je Papović za Danas, nakon što mu je poslata fotokopija diplome, uz molbu da potvrdi autentičnost svog potpisa.

Takođe, zatraženo je i da se potpiše na papiru i pošalje nam fotografiju.

Nakon što je u prekjučerašnjem broju Danasa objavljena fotografija fotokopije Đorđevićeve diplome, našoj redakciji juče se javio Dragi Maliković, bivši dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji je, kako tvrdi, apsolutno siguran da potpis tadašnjeg rektora Papovića ne izgleda kao na slici.

Prema informacijama sa sajta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Veselin Trajković jeste bio dekan te visokoškolske ustanove od 1997. do 1998, a nasledila da je Dragica Radović, koja je bila na čelu fakulteta od 1998. do 1999.

List Danas nije uspeo da dođe do Trajkovića, kako bi proverio da li je bio dekan u vreme izdavanja navodne diplome i da li je njegov potpis autentičan.

Na Medicinskom fakultetu U Kosovskoj Mitrovici nemaju dokaz da je Dejan Đorđević bio njihov student pošto, kako su nam ranije rekli, poseduju dokumentaciju od 1999. godine naovamo, a arhiva iz prethodnog perioda je ostala u
Prištini.